Kverneland DTX tárcsás lazító munka közben (videóval)

Íme az új Kverneland DTX tárcsás lazító.

A függesztett DTX sokoldalú munkagép, tarlóhántást/ talajlazítást végez egy menetben, ajánlott traktorteljesítmény 200-360 LE. DTX használható forgatás nélküli vagy szántás nélküli talajművelésben, mivel a gép 40 cm-es mélységben lazít. Ezenfelül alkalmas egymenetes repce magágy készítésére, köszönhetően a jó egyengető és tömörítő hatásának.

Kialakításának köszönhetően eltömődésre nem hajlamos, még nagy mennyiségű szalma esetén sem. A DTX nagyon jó szárzúzó hatással rendelkezik. Az elülső kések egymáshoz képest el vannak tolva és a tárcsasor lehetővé teszi a teljes vágást és keverést, és a 2 – 10 cm-es mélységben.

A Kverneland DTX kombinálja a lazítókéseket (Pro-Lift vagy LD típusú) a rövidtárcsás boronával, a Qualidisc Farmerrel (Ø 520mm). A talajt a Pro-Lift vagy LD kések lazítják 40 cm mélységig, míg a felső 10 cm-es réteg a tárcsasor által kerül megművelésre.

Kverneland DTX kalászos tarlón

Pro-Lift lazítókések
A Pro-Lift kések kiemelkedő lazító hatással rendelkeznek, mely rendkívüli
kopásállósággal párosul. A DTX kétféle kés biztosítással elérhető: nyírócsavaros vagy auto-reset változatban. Hidraulikus változat esetén a kioldási erő 1700kg-tól 2925kg között változtatható.

Kverneland Pro-Lift lazító kés hidraulikus biztosítással
Ábra a nyírócsavaros változatról


LD lazítókések
LD (Low Disturbance) kés nem keveri és keni el a különböző rétegeket. A talaj áramlás a lazítókés mögött történik. A lazítócsúcs karbidos kialakítású, ami biztosítja a hosszú élettartamot.

A kések és a tárcsa, valamint a DD600 henger egy eltolt vázszerkezethez csatlakozik, amely lehetővé teszi az üzemeltetést még nehéz talajkörülmények között is.

Kverneland DD600 henger munka közben

A DTX oldalsó terelőkkel van felszerelve, amelyek jól ismertek a Qualidisc termékcsaládból. Ez biztosítja a tökéletes szintezést minden talajtípus esetén.

És végül, de nem utolsó sorban, íme a videó:

Képek és leírás forrása: kvernelandgroup.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük