Pro Glide R3100 hátsó fűkasza

Pro Glide R3100
hátsó fűkasza
A McHale bálázók évente több mint 75 millió bála takarmányt állítanak elő a gazdálkodók és a vállalkozók számára. A takarmány tápértékének maximalizálása érdekében fontos, hogy a szálastakarmány akkor kerüljön levágásra, amikor annak beltartalmi értékei a legmagasabbak. A fűkasza tisztán hagyja a tarlót és szennyeződésmentes minőségi takarmányt készít.

Áttekintés

A McHale Pro Glide R3100 hátsó függesztésű szársértős fűkasza alapfelszereltségként rendelkezik az egyedülálló, szabadalmaztatott talajkövető technológiával, idegen tárgy elleni védelemmel, a hidraulikus talajnyomás-szabályozással és a nagy teherbírású kaszagerendely kialakítással, így a Pro Glide egy ésszerű választás a gazdálkodók és a bérvállalkozók számára egyaránt.

A McHale egy egyedülálló szabadalmaztatott talajkövető technológiát fejlesztett ki, amely 3 dimenziós talajkontúr-követést biztosít. Ezáltal a fűkasza balról-jobbra ívesen, továbbá előre és hátra is képes elmozdulni. A kaszatest felfüggesztése szennyezetlen takarmányt szállít, maximális teljesítményt és eredményt biztosítva a gazdálkodó és a vállalkozó számára.

Alapfelszereltség:
  • Mechanikus visszahajlás
  • A rugók kiváló talajkövetést nyújtanak
  • Állvány függőleges tároláshoz
  • Szabadalmaztatott állandó talajnyomás
  • 17º keresztirányú mozgás (balra/jobbra elmozdulás)
  • 12º (előre/hátra elmozdulás)
  • Egyedülálló kaszatestvédelem
  • 3D talajkontúrkövetés
  • 110º-os szállítási helyzet
  • Húzott rendszerű fűkasza kialakítás

Jellemzők

A 17 fokos keresztirányú elfordulási tartomány lehetővé teszi, hogy a kaszagerendely jobbról-balra vagy balról-jobbra követni tudja a talajfelszín változásait anélkül, hogy a kaszatest túlterhelődne. Ha talajon emelkedővel vagy lejtővel kell megbirkóznia, a kaszagerendely automatikusan beállítja a kaszálási szöget úgy, hogy bukkanók esetén felfelé dől míg mélyedések esetén lefelé billen, ami páratlan vágási teljesítményt biztosít.

Ez az elmozdulás biztosítja a kaszagerendely precíz lebegését a tisztább vágás érdekében minden terepviszony között.

Ha a fűkasza akadályba ütközik, a kaszatest hátra- és felfelé el tud mozdulni. Bővebben.

A legtöbb hátsó függesztésű fűkasza egy központi csappal rendelkezik, amely révén a gép képes balra és jobbra elmozdulni, ezáltal igazodva a talajviszonyok változásaihoz. Bővebben.

A Pro Glide fűkaszacsalád szabadalmaztatott talajkövető technológiája lehetővé teszi, hogy a kaszagerendely hátra- és felfelé mozduljon, ha az kisebb akadályba ütközik. Ezzel idő takarítható meg és maximalizálható a munkateljesítmény, mivel az akadály nem aktiválja a túlterhelés elleni védelmet. Ez nagyobb kaszálási sebességet eredményez, mivel nincs leállás az újraindítás miatt.

A Pro Glide hátsó függesztésű fűkaszákon a kaszagerendely talajnyomását a traktorfülkéből lehet beállítani. A beállított nyomás a gép fővázán található nyomásmérőórán ellenőrizhető. Miután a kívánt nyomás beállításra került, a kaszagerendely üzemi nyomását el lehet különíteni a traktor hidraulikájától egy mechanikus csappal.

A Pro Glide fűkaszák rendkívül erős, teljes egészében hegesztett kaszagerendellyel készülnek. Minden 3 m-es kaszagerendely 7 tárcsával, míg a 3.4 m-es kaszatestek 8 tárcsával van felszerelve. A tárcsákat köztes fogaskerekek hajtják és a hegesztett kaszegerendely olajjal van feltöltve, így a hajtómű folyamatosan kenhető környezetben üzemel, amely biztosítja a csendes működést és a maximális élettartamot.

A Pro Glide kaszagerendely meghajtása egy nagy teherbírású szöghajtással történik, ami a belső vágótárcsa mögött helyezkedik el. Ezzel a hajtómű-elhelyezéssel a szegletekben vagy egyenetlen terepen is probléma nélkül lehet kaszálni.

A Pro Glide kaszagerendely lekerekített alacsony profilú elülső él kialakításával, a hegesztett vágóél egyenletesen tud siklani a talajfelszín felett. A kaszagerendely döntött vezetőéle lehetővé teszi a takarmány tiszta leválasztását csökkentve a talaj általi szennyeződést.

 

A kaszagerendelyben a nagy teherbírású fogaskerekek, köztes fogaskerekeken keresztül továbbítják a meghajtást az egyes tárcsákra. A köztes fogaskerekek, amelyek az egyes tárcsákat hajtják a kaszagerendely elülső részén vannak elhelyezve, maximális vágási teljesítményt nyújtva így még megdőlt szárú takarmány esetében is.

A vágótárcsák kialakítása a maximális terményáram elérésére lettek tervezve. A vágótárcsákon két kés található, melyek szögben állnak a tiszta vágás érdekében. A kések nagy átfedéssel forognak biztosítva ezzel a tiszta vágást. Minden vágótárcsa saját, egyedi biztonsági védőmechanizmussal rendelkezik, ütközés esetén a mechanizmus elnyíródik megvédve így a meghajtást.

A 110 mm-es vágókések a kaszagerendely felületéhez közel és átfedésben forognak tiszta vágást eredményezve ezáltal. Egy speciális kar segítségével gyorsan és egyszerűen ki lehet cserélni a McHale Pro Glide fűkasza késeit. Időjárásálló szerszámosláda található a fűkaszán, melyben a tartalék kések és számos más szerszám is tárolható.

A McHale Pro Glide fűkaszák acél szársértő-ujjakkal vannak ellátva, a hatékony szársértés érdekében. Annak érdekében, hogy a fonnyadás mielőbb megtörténjen – csökkentve így a takarmány időjárás viszontagságainak kitett időt – , a McHale Pro Glide fűkaszákon a szársértés a kasza teljes munkaszélességében történik, egyenletes rendet hagyva maga mögött.

A szársértőt egy mechanikus hajtómű hajtja. A szársértő fordulatát 700 és 1000 ford/perc között lehet beállítani, egyszerűen egy kar átállításával. Az acél-ujjak helyzete erőteljes szársértést tesznek lehetővé, gyors és egyenletes fonnyasztást biztosítva így McHale Pro Glide fűkaszák által. Ha az ujjak idegen tárgyba ütköznek, akkor kifordulnak annak útjából.

A gépkezelő hat fokozatban állíthatja be a szársértés intenzitását. Továbbá lehetősége van beállítani a terelőlemezeket, valamint beállíthatja, hogy széles vagy keskeny rendet készítsen.

A McHale Pro Glide fűkaszacsalád tagjai nagy teherbírású 1000 ford/perc hajtáslánccal vannak ellátva. Az erőátvitel nagy teherbírású, csillagprofilú tengelyen keresztül történik, melyet Walterscheid P Line típusú védőburkolat véd. Ezek a meghajtótengely-burkolatok könnyű és egyszerű hozzáférést biztosítanak minden kenési ponthoz anélkül, hogy bármilyen elforgásgátló láncra szükség lenne, egyben nagyobb kezelői biztonságot eredményezve azáltal, hogy hosszabb élettartamú védőelemeket biztosít.

A biztonságos szállításhoz a McHale Pro Glide függőlegesen behajtható, így a kasza a traktor középpontja mögé kerül. A gép szállítási magassága így csökken, mivel a kaszatest 110 fokos szögben áll. Ebben a helyzetben a fűkasza súlya egyenletes oszlik el a traktoron az egyszerűbb közúti szállítás érdekében, miközben a gépkezelő könnyebben kilát a visszapillantó tükrökből is.

Műszaki adatok

Szállítási szélesség2.2 m (87”)
Szállítási hossz2.2 m (87″)
Szállítási magasság4 m (158″)
Üres tömeg1,470 kg (3,240 lbs)
Vágási szélesség3.05 m (118”)
Rendszélesség1.3 m – 2.3 m (51″-91″)
Vágótárcsák száma7
Vágókések száma összesen14 (2 kés tárcsánként)
Vágási magasság25 mm – 75 mm
Vágótárcsa sebessége3,200 fordulat/perc
VágókésGyorscseréjű
Hidraulikus szélességállításN/A
Szársértő típusa Acél-ujjas szársértő
Szársértő forgási sebesség 700 / 1000 fordulat/perc
Minimális teljesítményigény80 kW / 108 LE
CsatlakoztatásKAT II vagy KAT III (hátsó) 3-pontos felfüggesztés
TLT fordulat1,000 fordulat/perc
VilágításLED világítás: 12 V/7-tűs aljzat
Hidraulika rendszerKettős működésű hidraulika úszóhelyzettel (minimum) és egyszeres műk. hidraulika (opcionális)
Minimális hidraulikanyomás180 bar (2,3610 psi)
Minimális hidraulikaátfolyás20 l/min (4,54 gal/min) 180 bar (2,610 psi) nyomáson
Kapacitás3,5 ha/h (8,5 hektár/óra)

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.