Kverneland TFprofi vontatott szemenkénti vetőgép

Kverneland Optima TFprofi

Az Optima TFprofi a tökéletes kombinációja a nagy teljesítménynek és az alacsony vonóerőigénynek.

A hidraulikusan csukható vontatott gerendely 8 HD sorral együtt „jár” egy 2000 literes műtrágyaszóró tartállyal.

Az Optima TFprofi egy hidraulikus vagy mechanikus ventillátorhajtással ellátott vetőgép, amelyet akár 80LE traktorral is üzemeltethetünk. Nem szükséges emelőerő hozzá. A műtrágyatartályt könnyen meg lehet tölteni homlokrakodóval, big bag zsákokkal vagy opcióként feltöltő csigával. Különböző műtrágyaszóró csoroszlyák állnak rendelkezésre.

Opcióként a műtrágyaszóró elérhető elektro-hidraulikus meghajtással is.

Az előnyei:

  • Kompakt és letisztult kialakítás
  • Alacsony vonóerőigény.
  • Akár 5ha/óra teljesítmény
  • Különböző vetőkocsikkal és széles felszereltség választékkal
  • Kényelmes csatlakoztatású és jól irányítható
  • Kompakt és gyors közúti szállíthatóság

Műszaki adatok

Munkaszélesség/szállítási szélesség 6m/2.98m 6.4m / 3.4m
Sorok száma 8 HD vetőkocsi 8 HD vetőkocsi
Sortávolság (cm) 70/75 80

Optima TFprofi – új gerendely

Az Optima TFprofi állandó vetésmélységet és nagyfokú keret stabilitást biztosít.

Kényelmes kapcsolódás és kiváló manőverező képesség

Alapkivitelben a TFprofi vetőgép CAT3N tengellyel ellátott. A forgáspont alapvetően a traktor kerekei mögött van. Ez kétféle előnnyel jár a sofőr számára. Először is 90°-os fordulási szöget garantál, másodszor pedig az Optima TFprofi követi a traktor nyomvonalát a fordulókban. A ventillátor a tengelyhez illeszkedik. Ezért a pto tengely mindig egyenes és a kardánycsukló kopása így minimális.

Négy kerekű alváz a maximális stabilitásért

Optima TFprofi opcióként felszerelhető 4 darab kerékkel. They carry the machine during work and half the ground pressure both in work and on the headlands.

Ezek a kerekek tartják a gépet munka közben és a talajnyomása is feleakkora, mind a munka közben, mind a fordulókban.
A lendkerekek teljesen lebegnek; köszönhetően az intelligens hidraulikus rendszernek, amely lehetővé teszi a kerekeknek, hogy a talajfelszínt külön-külön is tudják követni. Mind a négy hidraulikus munkahenger kétkamrás. A felső része a hengernek a gép emelésért és a süllyesztésért felel. Az alsó kamra össze van kötve a szomszédos hengerrel, annak érdekében, hogy a hengerek kiellensúlyozzák egymást. Ez teszi lehetővé, hogy a kerekek kövessék a talajfelszínt külön-külön is (15cm mindkét irányban), amely biztosítja az azonos és állandó nyomást az összes keréken. Ugyanakkor, ha mostohább körülmények között kell dolgoznia a gerendelynek , akkor a mozgás száma 50% -kal csökken. Ennek eredménye a jobb és simább út, még magasabb, akár 12 km/h üzemi sebességnél is.

Kényelem az utakon

A TFprofi gép a közúti közlekedéshez való előkészítéséhez annyi szükséges, hogy a vezető egyszerűen elindítsa a csukási folyamatot, közvetlenül a traktor vezetőfülkéjéből. A szárnytagok hidraulikusan fordulnak át a gép elülső részén lévő vonórúd mellé. A szállítási szélesség csak 2,98 m (3,40m a 80cm sortávolság esetén). A maximális szállítási sebesség 40 km/h lehet, még akkor is, ha 3/4 részéig telt tartállyal szállítjuk, ha az opcionálisan elérhető pneumatikus illetve hidraulikus fékrendszerrel szerelt.

Optima TFprofi – Műtrágya kihelyezés

Az új műtrágyatartály kapacitása 2,000l. A közel 3m széles  feltöltő nyílása lehetővé teszi homlokrakodóval történő vagy „big bag” – nagy zsákos feltöltését. Az opcióként feltöltőcsiga is rendelkezésre áll.
Az adagolóegységek, mint opciós tétel, elektro-hidraulikus meghajtásúak. Vezérlése és felügyelése ISOBUS-on keresztül történik. Az elektro-hidraulikus hajtás lehetővé teszi, az adagoló eszköz folyamatos alkalmazkodását a munka közben pontos kijuttatáshoz (valamint a  GEOcontrol alkalmazással beállítptt térképekhez). Ezen túlmenően a fordulókon történő be/kikapcsolás is lehetséges.
A műtrágya adagolás történik két kimeneti adagoló egységgel történik. Minden sor külön légrásegítéssel van ellátva, annak érdekében hogy eltömődés mentesen jutasson ki nagy mennyiségű műtrágyát, különösen dombos vidéken.

Egy másik lehetőség az, hogy a műtrágyatartályt 4 mérőcellán helyezik el, így a kiszórt mennyiség állandó ellenőrzése és nyomon követése megtörténhet. A használatot megelőzően, a szükséges műtrágya mennyiséget be kell tölteni a garatba, és be kell állítani a mennyire is van valóban szükség.
Bérvállalkozóknak, akik műtrágyaszórást több ügyfél számára is végeznek, további előnye az, hogy lehetővé teszi felhasznált műtrágya pontos mennyiségének kiszámolását kilogrammban.

HD vetőkocsik

Hagyományos és mulcsvetéshez is

  • A már alapkivitelében is nehéz vetőkocsi és a rugóerővel növelhető talajbahúzás (100 kg-ig) együttesen garantálja az optimális vetést, és vetésmélységet, még a legnehezebb körülmény között is.
  • Hatékony talajkövető rendszer – a nagy (Ø 400mm átmérőjú, 120mm szélességű), egymástól függetlenül mozgó mélységhatároló kerekek magtakarása – és a sokrétűen állítható V-alakú hátsó tömörítő kerekek – együtt biztosítják az egyenletes kelést.
  • Az Optima HD vetőkocsik az összes Optima gerendelyre felszerelhető (3-pont függesztés vagy vontatott).

Optima e-drive / e-drive II

e-drive/e-drive II – a vetőgép teljes ellenőrzése és vezérlése a traktor kabinból, ISOBUS szabványnak megfelelően

  • e-drive/e-drive II rendszerrel, minden vetőkocsi egyenként, elektromotorral hajtott.
  • A kevés karbantartást igénylő hajtásrendszer bordás ékszíjjal csatlakozik a vetőházhoz, pormentesen zárt házban.
  • Ez különösen kompakt felépítést és sima hajtás-karakterisztikát biztosít, alacsony fogyasztással.
  • Minden adat betáplálható és lehívható az IsoMatch TELLUS vagy TELLUS GO terminálon keresztül.
  • A tőtávolság fokozatmentesen állítható és vetés közben változtatható.
  • Minden vetőkocsi egyedileg kikapcsolható.
  • A 37,5 cm-es sűrűsoros vetéssel együtt az e-drive/e-drive II egy további előnynél játszik szerepet: az egyedi művelőútnál. A művelőút bármely permetező szélességéhez megfelelően beállítható.
  • e-drive/e-drive II elektromos vetőkocsi hajtása a vetőgép minden funkcióját ellenőrzi, különösen a vetést, ezt opto-elektronikus szenzorral.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük