Bálázzon és csomagoljon a legjobbal!

Mint a McHale regionális kereskedője, az AgrárUnió.hu-n megjelent cikket szeretnénk az alábbiakban megosztani:

McHale

Bálázzon és csomagoljon a legjobbal!

2020.05.05.

Kategória: Állattartás gépei

Ma már sajnos be kell ismernünk, hogy valami megváltozott az időjárásban. Bár az tény, hogy eddig sem volt kiszámítható, az elmúlt években egyre jobban eltolódott a szélsőségek irányába.

A megváltozott klimatikus tényezők kedvezőtlen hatása, az ezekhez való alkalmazkodás befolyásolja a gazdálkodás sikerességét. A hosszú évek óta alkalmazott tapasztalatok, technológiák ma már nem minden esetben garantálják a termesztett kultúrák eredményességét.

A szálastakarmány-betakarítás optimális időtartama egyre jobban leszűkül, így előtérbe helyeződik a megbízható, üzembiztos, nagy teljesítményű munkagépek használata. A takarmány szempontjából fontos a minőség, hiszen csak jó minőségű takarmányforrásra alapozva lehet 
az állattenyésztésben hozamokat elérni. Az elmúlt évek csapadékos tavaszai beigazolták, hogy érdemes elgondolkodni alternatív szálastakarmány-betakarításon, például a bálacsomagoláson, amelyet a meglévő szálastakarmány-betakarító munkagépparkra lehet alapozni. Az ily módon előállított takarmány természetesen költségesebb, de érdemes elgondolkodni azon, hogy mi a drágább: veszni hagyni, esetleg silány minőségben bebálázni az akár többször megázott, szénának szánt anyagot vagy optimális időben betakarítani a szénánál jóval magasabb beltartalmi értékekkel rendelkező takarmányt.

A McHale név ma már jól ismert a ma­­gyar felhasználók körében. Az ír eredetű vállalkozás szálastakarmány-betakarító gépek gyártására specializálódott, melyek méltán helytállnak a világ bármely részén, amit a hazai, olykor-olykor extrém helyzetek is alátámasztanak. A Szolnokon készülő McHale bálázók két alaptípusa az F-5000 sorozatú fix kamrás és a V-6 sorozatú változókamrás körbálázók. A gé­­­­­­­­­pek magas alapfelszereltsége biztosítja mindazt, ami az üzembiztos, nagy telje­­sítményű bálázáshoz elengedhetetlen. Ezek közül csak néhányat megemlítve például a 2,1 m munkaszélességű rendfelszedő, eltömődésgátló (medveölő), aprítókések, automatikus láncolajzás, kenhető csapágyazás, hálókötözés, robosztus, masszív kialakítás. Ezek a bálázók egyaránt alkalmasak száraz (széna, szalma) és nedves (szenázs) takarmány bálázására.

A gépek zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen a gyors és biztos szerviz és alkatrészellátás. Erre ad biztosítékot 
a hazai gyártóbázis.

Ha további részletek is érdeklik, látogassa meg honlapunkat vagy hívjon bennünket 
a megadott elérhetőségek egyikén!

5000 Szolnok, Tószegi út 47.

Tel.: 06 56 527112

Mobil: 06 30 4224388

email: mchale@mchale.hu

www.mchale.net

Az eredeti cikket az agrárunió.hu portálon olvashatjátok: Bálázzon és csomagoljon a legjobbal!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.