Kverneland U-Drill pneumatikus gabonavetőgépek

Moduláris és robusztus felépítése által, az u-drill biztosítja Önnek a már jól ismert Kverneland minőséget. Tökéletesen előkészíti, szintezi, tömöríti a talajt, valamint kiválóan helyezi le a vetőmagot és tömöríti vissza a vetőágyat egy menetben, így biztosítva a tökéletes talaj-mag kapcsolatot, ami időt és pénzt takarít meg az Ön számára.

Pénzt és időt takarít meg.

Talajegyengetés – a lehetséges legjobb talaj előkészítés!
A mellső keréksor egyengeti a talajt, szétzúzza a nagyobb hantokat, így biztosítva a következő művelőelem optimális mélységtartását. A mellső keréksor átmérője 800mm, hidraulikusan kiemelhető, ha nincs rá szükség.

Vetőágy készítés
A két sorban elhelyezkedő rövidtárcsa szekció, a már jól ismert kúpos tárcsa profiljával, és különálló, tárcsánkénti felfogatásával egységes vetőágyat készít a gép teljes munkaszélességében. Az új kialakítású hidraulika rendszernek köszönhetően a tárcsa szekció széles körűen
állítható a traktorkabinból.

Először tömörít, utána vet
A tárcsák által megművelt talajt visszatömöríti az eltolt elrendezésű tömörítő keréksor, a tökéletes vetésmélység tartás, az optimális talaj-mag kapcsolat valamint a kapilláris hatás megőrzése érdekében. A nagy, 900 mm átmérőjű keréksor jelentősen lecsökkenti a gép vonóerő igényét.

Biztos vetésmélység tartás
A gép lelke a csoroszlya! A csoroszlyatárcsák keskeny, eltolt elrendezése könnyű talajba hatolást biztosít, valamint kis mennyiségű földet mozgat meg. Ennek köszönhetően alacsony nyomás szükséges a csoroszlya talajba hatolásához, így a 100 kg-os csoroszlyanyomás elsődlegesen a csoroszlyaszárba integrált tömörítő kerékre összpontosul. Az eredmény: egyforma vetésmélység nagy munkasebesség mellett is. A vetésmélység, és a csoroszlyanyomás a traktorkabinból beállítható így Ön időt takaríthat meg.

Lezárás
Magtakaró borona használata zárja a vetést. Az S vagy az egyenes magtakaró borona biztosítja a vetőmagok talajjal történő optimális lefedését, intenzitása fokozatmentesen, szöge három fokozatban állítható. Tolatáskor előforduló sérülés elkerülése érdekében a borona rugó ellenében képes visszahajolni.

Tartalom és képek: Kverneland Group, Tomelilla Kft.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.