Kverneland Rau iXtrack A és B vontatott szántóföldi permetezőgépek II. rész

Háromállású szívóági szelep (baloldali szelep): permetlé tartály, tisztavizes tartály, felszívás.

Négyállású nyomóági szelep (jobboldali szelep): tartálytöltés, permetezés, turbó keverés, extra funkciók három opcióval: tartály tisztítás, külső tisztítás, tartály leürítés.

Easy Set kezelő panel megkönnyíti a permetező kezelését.Az irányítás szétválasztja a nyomóági és szívóági oldalt. A szelepek a permetező oldalsó burkolata mögött kaptak helyet, megvédve azokat a sártól és a permetlétől:

iXclean Comfort egy félautomata szelepvezérlő rendszer. Elektromos szintjezővel és szívóági szeleppel kombinálva biztosítja a pontos és kényelmes kezelhetőséget; az automata feltöltés kikapcsol, amikor a programozott szintet elérte és ülésből vezérelhető a összes ENFO funkció, az öblítés és a keverés ill. a permetezés! A ENFO rendszer segítségével a vegyszerező keret egyszerűen feltölthető és biztonságosan kiöblíthető, ha végzett vagy váratlan időjárás miatt abba kell hagynia a permetezést! A z ENFO funkció alapfelszereltség az összes Kverneland
permetező esetében

Fejlett megoldásokat alkalmaznak az iXclean Pro esetében, amely teljesen automatikus, elektromos szelepvezérlési rendszer, mely elérhető  az ISOBUS-os gépeknél. Minden fontos permetezési funkciót a traktor üléséből irányíthatunk. Választhatunk töltés, keverés, permetezés, hígítás, feltöltés, öblítés és tartálytisztítás, vagy külső tisztítás közül: csak egy gombnyomás szükséges! Az iXclean Pro automata feltöltési opció, lehetővé teszi a többlépcsős öblítő és tisztító programot a permetező egészében. Egyetlen gombnyomással egy átfogó tisztítási folyamat indítható el, amely csak pár percet igényel és minimális mennyiségű tiszta vizet használ el. Ez annyira alapos, hogy az automatizált tisztítás utáni maradványanyagszint 1% alatti: Minden liter számít!

iXflow permetlé keringtető rendszer

iXflow a Kverneland gépeken használt pneumatikus szakaszvezérlés és permetlé recirkulációs rendszer. Minden iXtrack permetezőn elérhető ez a megbízható, gyors reagálású permetező rendszer, mely különösen ajánlott a nagyobb sebességű permetezés és automata szakaszolás esetén. A rendszert jól megtervezett megbízható alkatrészek alkotják, mint például a Wabco légkompresszor, mely a megfelelő légmennyiséget még extrém kijuttatási helyzetekben is biztosítja.

A recirkulációs rendszer állandó körforgásban tartja a permetlevet, elkerülve a vak csővégeket. De a rendszer nem csak ezt foglalja magába. Manapság a modern permetezőgépek szakaszvezérlése GPS jel alapján történik és ehhez a legalkalmasabb egy olyan permetlé vezeték,  amelyben nincs nyomásesés. Ez úgy érhető el, hogy a fúvókák vezérlését direkt módon, a permetlé vezetékét pedig mindkét oldalról végezzük el. Ha egy szakaszt lezárunk, a permetlé a vezetéken keresztül a tartályba távozik. Ha pedig egy szakaszt aktiválunk, akkor az iXflow a visszatérő ágon is táplálja a permetlé vezetéket. Ebben az esetben a keretszakaszok mindkét irányból fel vannak töltve, azonnali munkára kész nyomást biztosítva a fúvókáknak. Tisztítási funkcióban a rendszer kiöblíti a vezetéket és visszavezeti a permetlevet a tartályba, csökkentve ezzel a fel nem használt permetlé mennyiségét
Az iXflow rendszer elérhető 250 és a 2×250 liter/perc szivattyúkkal és az ISOBUS-os FMA szabályozó rendszerrel.

iXflow rendszer előnyei:
• Levegő működtetésű fúvókák: azonnali ki/be kapcsolás, ideális használat GPS-jel alapú szakaszolás esetén.
• Állandó folyadékáramlás: nincs learakodás a permetlé vezetékekben – nincs fúvóka eltömődés.
• Két oldali vezeték megtáplálás: állandó nyomás a vezetékben, kevesebb vegyszermaradék.
• Kompatibilitás az iXclean Comfort és az iXclean Pro rendszerrel.

Forrás: kverneland.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük