Kverneland műtrágyaszóró tesztcsarnok

A Kverneland műtrágyaszórók jól ismertek a megbízhatóságukról, a könnyű kezelhetőségükről valamint a pontosságukról. Ez köszönhető a sok éves gyakorlati tapasztalatoknak valamint az alapos kutató és fejlesztő munkának. A műtrágyaszóró pontos dózis és átfedés beállításához a gyártóknak biztosítaniuk kell a megfelelő beállításokat.
A műtrágyaszóró tesztcsarnokban használt legmodernebb műszaki és számítógépes megoldások használata lehetővé teszi, hogy minden  műtrágyának elkészítsük a 3D-s szórásképét.
Ahelyett hogy a szórásképet csak egy megadott munkaszélességre vetítsük, az új technológiával az adott műtrágyafajta teljes szórásképét megkapjuk, mely segítségével a gépeket a lehető legpontosabban tudjuk használni a gyakorlatban is.

kv-spreader-competence-centre-001

 

GEOpoint: a szóráskép középpontja

geopoint

A munka szélesség mellett a tesztcsarnokban vizsgáljuk a GEOpoint (B távolság) értékét is. A 3D-os szóráskép kúp alakú, melynek méretei változnak a műtrágya fajtájától és a gép beállításától.
Az optimális nyitás/zárás helyzetének meghatározása érdekében a táblavégi fordulókban tudnunk kell ennek a pontnak a távolságát. A GEOpoint érték segítségével az IsoMatch GEOcontrol alkalmazás optimalizálni tudja a szóráseloszlását a táblavégi fordulókban, megakadályozva ezzel az alul vagy felül dozírozást. Gyakorlatban a GEOpoint használata megtakarítást és egyenletes termés minőséget eredményez a táblavégi fordulókban is.

kv_exacta_0096-jpg

Forrás: Kverneland Group

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük