Garford Robocrop InRow tő- és sorközművelő kultivátor

 

Áttekintés: A Robocrop InRow technológiájának alapja a már többszörösen bizonyított Robocrop precíziós sorvezérlő technológia. A Robocrop InRow is digitális videokamerát használ a művelőeszköz előtti növényállomány rögzítésére. A rendszer a képek elemzése során a növényi egyedek pozícióját rögzíti. Ezt az információt használja a berendezés az oldalirányú sorkövetésre, valamit a tőközművelő rotorok egyedi szinkronizálására. A Robocrop számítógépe folyamatosan változtatja a rotorok sebességét a tőtávolság változásának függvényében.

inrow1

inrow6

Robocrop és InRow rotorok: A sorkövetés 10 mm-es pontosságát a kormányzott fémkerekek biztosítják. Az InRow rotorok precíz munkamélységét a sorközművelő kocsira szerelt paralelogramma szerkezet biztosítja.

inrow4

Mechanikai tervezés: az InRow tőközművelő különleges formájú, saját tengelye körül forgó művelőtárcsát használ a tövek közötti sekély művelésre (jellemzően 10-től 20 mm-ig). A félhold alakú tárcsaprofil elfordul a tövek körül, mialatt kivágja a tövek között található gyomokat. A forgómozgás sebessége szinkronizálva van a haladási sebességgel, valamint a növények helyzetével, melyeket a kamera beazonosít. A tárcsát hidromotor, vagy villanymotor hajtja, melyeknek a forgási sebességét az InRow számítógépe szabályozza

inrow_kapa

A művelő tárcsa profilja és szinkronizálása a maximális művelési hatékonyság figyelembevételével lett kifejlesztve, valamint megfelelő toleranciát és sérülésmentességet biztosít esetleges oldalirányú vetési, vagy palántázási hibák esetén. A tolerancia a növények habitusának függvénye. Szabályos növekedési habitusú növényeknél a tolerancia meglehetősen kicsi, mindössze 8 cm magas D alakú műveletlen terület marad.

inrow2

Teljesítmény: akár 4 növény / másodperc munkasebesség is elérhető. Ennek megfelelően egy 6 méteres munkaszélességű gép, 50 cm-es tőtávolságú kultúrában több, mint 4 hektáros óránkénti teljesítményre lehet képes. A művelt terület aránya 98%-os, a teljes területhez viszonyítva.

inrow

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük