Új Kverneland ekefej típus: No 34

Ragadós talajokhoz és a nagy traktor gumiabroncsokhoz ajánljuk: úÚj Kverneland ekefej típus: No 34

Kverneland márkanév világszerte híres a tökéletes szántási teljesítményéről. A Kverneland ekefejek biztosítják a kíváló szántási minőséget, bármely talajkörülmények között is megállják a helyüket.
Az új eketest, a No. 34. már elérhető. A traktorok nagy gumiabroncsaihoz és a kövek nélküli, ragadós szántási körülményekhez lett kifejlesztve.

kv-no-34-jpg1 kv-no-34-profile-jpg

Kíváló teljesítményre tervezve
Kverneland ekefejek méltán érdemelték ki a hírnevüket: nagy teljesítményt és kopásállóságot garantál. A No. 34. eketest ugyanezt a logikát követi.
Alakja hasonlít a sikeres No. 28-as eketest alakjához. Tökéletes szántást biztosít ragadós körülmények között is, plusz 5 cm-es szélességgel múlja felül a No. 28-ast. Ez utóbbi már bizonyítottan kiváló teljesítményt nyújtott, nagyméretű gumiabronccsal szerelt traktorok esetén, bármilyen talajtípusnál.

Az ilyen hosszabb vagy nagyobb ekefejjel történő szántás kockázata növelheti a fogyasztást. Tulajdonképpen a legújabb tudományos kutatások bizonyítják, hogy (1) Kverneland ekefejek eredményezik a legalacsonyabb üzemanyag-fogyasztás, összehasonlítva a konkurencia ugyanilyen ekefejeivel (2). A No. 28. eketest is könnyen húzható, miközben nagyobb teljesítményt nyújt, és még nagyon alacsony üzemanyag-fogyasztást biztosít.

Alacsony vonóerőigény
A legújabb egyetemi tanulmányok /FH Köln és Wilsmann 2012/ kimutatták, hogy a Kverneland ekefejek igénylik a legalacsonyabb vónóerőt a piacon: -20% -42% a különbség szántás közben 20 cm munkamélységnél és -11%  – 24% pedig 30 cm esetén. Ezért lehetséges az, ha egy ekét Kverneland ekefejjel szerelünk fel, már jelentős különbséget érezhet a versenytársakhoz képest.
Az üzemanyag-fogyasztás tekintében 19% – 28%-os különbségek is kialakulhatnak, ha Kverneland ekét használnak.

kv_150_b_variomat_1003 kv_150_b_variomat_1091 kv_150b_variomat_5085

Egy brit gazdálkodó tapasztalatai:
„Épp most váltottam Kverneland ekére. Nehéz megérteni, hogy a javulás miből adódik – talán ezt a 28-as eketestnek vagy a minőségi anyagfelhasználásnak köszönhetem -, de most már három óra plusznál tartunk minden nap anélkül, hogy tankolnánk. Van valami abban, ahogy ez az eke kezeli a talajt – ez tényleg lenyűgöző!”
Gary Farley (UK)

Széles nyitott barázda
A No. 28 és 34. eketestek kialakításánál fogva távolabbra fordítja ki a barázdaszeletet, és talajban való mozgása növeli a barázdafenék szélességét mintegy 25%-kal, ellentétben No. 9 eketesttel. Ez lehetővé teszi, hogy széles gumival szerelt traktorokhoz használják, mint pl. a 710-es sorozathoz, anélkül, hogy a már felszántott talajt ismét letaposnánk!

kv_150_b_variomat_1068

No. 34 eketest:

műanyag kormánylemez
nyújtott és vékony alakú (hasonlóan a No. 28)
kövek nélküli, magas humusztartalmú talajokhoz
széles gumival szerelt traktorokhoz ajánlott
alacsony vonóerő igény
munkamélység: 12-35 cm
munkaszélesség: 30-55 cm
felfekvés / kormánylemez: 40°

Kverneland újításai hosszú hagyományokra tekintenek vissza. Ez az, amit Jövedelmező Szántásnak hívunk.

Forrás: http://hu.kverneland.com/Hirek/Termek-hirek/Uj-Kverneland-ekefej-tipus-No-34

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük