Kverneland PW / RW – Félig-függesztett, szállítókocsis váltvaforgató eke, három az egyben elv alapján

kv_pw_004

A Kverneland bemutatja a legújabb félig-függesztett váltvaforgató ekéjét, amely a “három eke, egyben” koncepció alapján került kifejlesztésre. Az eke egy robosztus szállítókocsis első tagból (4-8 fejes) és egy teljesen széria, hátsó függesztett (3-4 fejes) ekéből áll.

kv_pw_010

Az új koncepció rugalmasságot biztosít a felhasználónak, hogy mindig a megfelelő ekét használja az adott talajtípusra. Néhány esetben előnyös lehet csak az első eketag használata, mert pl.: a talaj nagyon nedves, vagy kötött, vagy egyszerűen csak nem áll rendelkezésre a megfelelő méretű erőgép. Ugyanígy a hátsó eketag kiválóan használható kisebb táblák és forgók szántására.

kv_pw_029

Az új Kverneland PW/RW lehetőséget ad a jól ismert Kverneland teljesen automatikus laprugós ekefej biztosítás-, vagy nyírócsapos ekefejbiztosítás felszerelésére, az előre nem látható idegen tárgyak okozta problémák megelőzésére. Mindkét model rendelkezésre áll a Kverneland Vari-Width hidraulikus,-vagy mechanikus fogásszélesség állítású kivitelben.

A szállítókocsis, félig-függesztett ekék családja akár 12 fejes kivitelben is szállítható, 6.0 m munkaszélességben, amely hatalmas teljesítményre képes. A hatékony üzemelés megvalósítására az eke különböző vezérlő rendszerekkel szállítható, mint pl.: az ATS rendszer (automatikus fordulás vezérlő), vagy ISOBUS rendszer az igazán egyszerű üzemeltetéshez. Természetesen az eke alapkivitelben a traktor hidraulika rendszeréről is üzemeltethető.

A hátsó eketag kiemelése hidraulikus három-pont munkahengerrel történik, így az eke forduláskor teljesen kiemelt helyzetben van. Ez a megoldás garantálja az eke pontos és egyvonalba eső kiemelését és behúzását a forgókon. A hátsó három-pont emelő rendszer lehetővé teszi a hátsó eketag nélküli munkát is.

kv_pw_032

Az új eke már egész Európában bemutatásra-, kipróbálásra került és a különböző szántóföldi bemutatókon is kiváló fogadtatást kapott.

Forrás: www.kvernelandgroup.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük