Kifúvótorony és etetőcsúszda

A McHale C4 bálabontó-kiosztó termékcsalád gépein a kifúvótorony három tagból épül fel. Ezzel a háromtagos kialakítással minimálisra csökken az áramlási ellenállás és nagyobb kifújási távolságok érhetők el, különösen szűk helyeken történő szalmafújáskor.

Ez a kifúvótorony és etetőcsúszda számos előnnyel rendelkezik, melyek a következők:

  • Szalma akár 18m-re is elfújható a gép jobb oldaláról.
  • A nehezen hozzáférhető almozandó területekre 300°-ban elfordítható torony, akár 13 m-re képes a szalmát kifújni a gép bal oldaláról.

300°-os háromtagú kifúvó

A McHale C4 gépek 300°-os szögben elfordítható kifúvótornya a szűk átjárókkal rendelkező épületekben vagy keskeny helyeken is megkönnyíti az almozást. A 3-tagú torony úgy van kialakítva, hogy az egy ív mentén mozog, így a termény könnyen áthaladhat a kifúvón, nem csökkentve a kifújási távolságot.

Toronyvezérlő Joystick

A joystick vezérlésű kifúvótorony, a traktorfülkében található vezérlőkonzolról irányítható, mellyel a kezelő egyszerűen beállíthatja a csúszda magasságát és a kifújás irányát.
 
A torony 300°-ban elforgatható, így az alomanyag a géptől balra, jobbra vagy a gép mögé is kifújható. A torony tagjait összecsukva, az etetőcsúszdára fújható a takarmány, amivel pontosabb kiosztás valósítható meg pl. jászolba történő etetéskor.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.