Fóliáskötözés-technológia

A fóliakötési technológia a fólia felhelyezését jelenti a bálakamrában lévő bála palástjára. A fólia összetartja a bálát, így nincs szükség zsinórra vagy hálóra. Egyben egy csomagolóréteget is képez és jobb fólia- vagy műanyagfedést biztosít a bála legnagyobb felületén.

Szabadalmaztatott fóliakötözés

A McHale-féle fóliakötözés kifejlesztése során kiderült, hogy a hőmérséklet és a napfény változása hatással lehet a kötözőfóliára; ahogy napközben melegebb vagy hűvösebb lett, a fólia túl- vagy alulfeszítetté vált, ami megbízhatósági problémákat okozott és hatástalan fólia használatot eredményezett.

Ennek eredményeként a McHale kifejlesztett egy szabadalmaztatott rendszert, ami a fólitekercsre ható fékezőerőt a munkakörülményekhez igazítja. Ez folyamatosan változó fólianyújtást biztosít, ami automatikusan alkalmazkodik a napszak változásaihoz, anélkül, hogy a kezelőnek bármilyen beállítást módosítania kellene.

A McHale szabadalmaztatott fóliakötöző rendszere egyenletes fólianyúlást, megbízható fóliafelhelyezést illetve optimális bálaformát és bálatömörséget nyújt. Ha a kezelő hálót szeretne használni szénához vagy szalmához, azt egy egyszerű átállással megteheti.

A FÓLIAKÖTÖZÉS ELŐNYEI

A kötözőfólia csomagolórétegként is működik

A bála összetartása a bálapalástra helyezett fólia egyben a csomagolási folyamat részét is képezi. Ez hozzáadott értéként jelenik meg mivel több fólia kerül a bála legnagyobb felületére.

A kötözőfólia jobb alakú bálákat eredményez

A gyártói ajánlás szerint a bála palástjára felvitt fólia nagyobb arányban feszíthető, mint kötözőzsineg vagy a kötözőháló. Ennek eredményeként a bebálázott anyag feszesebb marad, ami jobb bálaformát eredményez.

A kötözőfólia jobb minőségű szenázst biztosít

Mivel a fólia a bála palástjára történő felhelyezés közben feszítve van, így több levegő kerül kiszorításra, mint a kötözőháló esetén, ezáltal jobb szenázs minőség érhető el.

A kötözőfólia megkönnyíti az újrahasznosítást

Mivel a bála megkötésére és a bála becsomagolására is műanyagfóliát használnak, a felhasználónál csak egyfajta hulladék keletkezik. Ez csökkenti a bála felbontásához szükséges időt, és kiküszöböli az újrahasznosítás során, a zsineg vagy háló és a csomagolófólia szétválasztásával járó kellemetlen és időigényes munkafolyamatot.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.