18 görgős bálakamra

A McHale Fusion 4 termékcsalád bálakamrája egy 18 hengeres bálakamrából áll. A kamra mérete 1.23 m x 1.25 m melyet a nagy teherbírású görgők vesznek körbe.

A 18 db tömörítőhenger kiváló minőségű acélcsőből készül, maximalizált tapadással, jobb bálaforgatást, fokozott teljesítményt és jól formázott, egyenletes bálákat eredményezve. Ennek eredményeképpen az Fusion 4 termékcsalád kiváló teljesítményt nyújt a száraz növények, például széna vagy szalma esetében.

Nagy teherbírású láncok

A kiváló minőségű, nagy teherbírású láncok biztosítják a megbízható működést az egész gépen. Közvetlenül a hajtóműről kap hajtást a fő hajtólánc, mely egy nagy szakítószilárdságú és teherbírású, 100H méretű végtelenített lánc, a maximális erősség érdekében. A bálakamra hajtás oldalán lévő többi lánc egy és egynegyed colos (20B) méretűek. A rotorlánc kétszer egy colos - duplex (16B2), a felszedőláncok pedig háromnegyed colos (ASA 60H) méretűek.

Kamracsapágyak

A kamrahajtás oldalán lévő szimpla lánckerekekkel szerelt görgők 50 mm-es tengelyekkel és csapágyakkal készülnek. A legnagyobb terhelésnek kitett görgőket kétsoros csapágyakkal szerelik fel. A dupla lánckerékkel felszerelt görgők 55 mm-es tengelyekkel és 55 mm-es kétsoros csapágyakkal vannak felszerelve. A bálakamra nem hajtott oldala szintén nagy teherbírású, 50 mm-es csapágyakkal van ellátva.

Bálatömörség beállítása

A tömörítőnyomás a Fusion 4 sorozat gépein megnövekedett. A McHale Fusion 4-en a kamra előtöltési nyomása egyszerűen beállítható a gép oldalán található tömörségállító szelep elforgatásával.

A McHale Fusion 4 Pro és a Fusion 4 Plus esetében a bálatömörség a traktorból, a kezelőterminálon állítható be egy virtuális nyomásmérő segítségével.

Görgők kialakítása és tömítése

A bálakamra görgői 50 mm-es csapágyakkal vannak felszerelve a hajtó és nem hajtott oldalon. A dupla lánckerékkel felszerelt görgők 55 mm-es tengelyekkel és kétsoros csapágyakkal vannak ellátva. Minden görgővégen nagy teljesítményű, öntisztító tömítések találhatóak, amelyek egyedi, fordított menetű tömítési rendszerrel vannak ellátva, megakadályozva így a termény bejutását a csapágyakhoz. A tömítések megakadályozzák, hogy a csapágyak körüli zsírt a termény beszennyezze, ami nagyobb megbízhatóságot eredményez.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.