991 High Speed – iker-fóliaadagolós körbála-csomagoló

991 High Speed
 iker-fóliaadagolós körbála-csomagoló

A McHale körbála-csomagoló termékcsaládját a mai gazdálkodók és bérvállalkozók igényeit szem előtt tartva tervezték. Ez a józan tervezési megközelítés biztosítja, hogy minden gép működése egyszerű és felhasználóbarát legyen.

A gazdálkodókra és a bérvállalkozókra világszerte nyomás nehezedik a költségek csökkentése és a termelés növelése miatt. Ennek elősegítése érdekében a McHale olyan funkciókra összpontosít, mint a szabadalmaztatott hidraulikus talajra támaszkodó bálalehelyező, a szabadalmaztatott nagy sebességű bálatovábbító, a szabadalmaztatott bálafordító, a hidraulikusan működtetett fóliavágó-tartó, a 750 mm-es fóliaadagolók és a magas minőségű alkatrészek.

Ezek a tulajdonságok hosszú élettartamot, megbízhatóságot és masszív gépet biztosítanak a legszívósabb termények, a legnehezebb bálák és a legdurvább talajviszonyok esetén is.


Áttekintés

A McHale 991 High-Speed meghatározza a hatékony és eredményes körbála-csomagolás ütemét a csomagolási idő csökkentésével a két fóliaadagolójával, a hidraulikusan működtetett fóliavágó-tartóval és a szabadalmaztatott bálalerakóval. A 991 High-Speed szorosan becsomagolt bálákat készít, lezárva és megőrizve a terményt, annak összes természetes nedvével együtt, így biztosítva a magasabb tápértéket. Az iker 750 mm-es alumínium fóliaadagolók egyenletes nyújtást biztosítanak, ami maximalizálja a fólia felhasználását. Az adagolóegységek két alumíniumgörgőből állnak, melyeket robusztus, acél fogaskerék kapcsol össze, különböző áttétellel. A 991 High Speed két adagolója eltolva vannak egymástól, így a két fóliaréteg egymásra átfedésbe kerül felhelyezésre.
Alapfelszereltség:
  • Expert vezérlőkonzol (automata üzemmód)
  • Automata bálarakódás
  • Fóliaszakadás érzékelők
  • Automatikus fóliavágó és -tartó
  • Szabadalmaztatott bálalerakó
  • 8 tekercs fólia (6+2) szállítására alkalmas
  • 750 mm-es iker-fóliadagoló
  • Gyorsan újratölthető fóliaadagoló

Jellemzők

A két alumíniumhengerrel felszerelt, 750 mm-es dupla fóliaadagolók különböző áttételű, robusztus acél fogaskerekekkel vannak összekötve, egyenletes fólianyújtást és maximális fólia kihasználást biztosítva. Bővebben.

A szabadalmaztatott bálalerakó rendszer a gép alvázának terhelése nélkül, gyengéden helyezi le a bálát a talajra. Bővebben.

A 991 BC és BJS gépeken a bálaemelő karok kézi működtetésűek. A 991 BE és a High-Speed modelleken az automatikus bálaemelő funkció a bálákat automatikusan helyezi a csomagolóasztalra. Bővebben.

A 991 High-Speed gépen 8 fólitekercs tárolható:

2 tekercs (fóliaadagoló) + 6 tekercs (fóliatároló)

Az összes vontatott géphez opcionálisan bálafordító rendelhető, mellyel a bálák a lapos végükre fordíthatóak a leürítéskor. Bővebben.

A csomagolási ciklus végén a hidraulikusan működtetett fóliavágó és -tartó elvágja és megfogja a fóliát, előkészülve a következő bála becsomagolásához. Bővebben.

Automatikus fóliaszakadás-érzékelő figyeli a fóliát a bála csomagolása közben. Ha az egyik fóliatekercs elszakad vagy elfogy a kezelő értesítést kap a kijelzőn és a gép átvált egy fóliaadagolós üzemmódra. Bővebben.

A McHale reteszelő és betöltő-rendszer gyorsítja és egyszerűvé teszi a fóliatekercs betöltést. Az adagolóorsót feltolva egy retesz rögzíti azt, majd egy bowden meghúzásával újra visszazár. Bővebben.

Egy nyírócsavar védi a hajtóművet a rossz alakú bálák becsomagolásakor. A jelenlegi gépek már erősebb hajtóművet kapnak a korábbi modellekhez képest. Bővebben.

A fóliaadagolóoszlop magassága manuálisan a magasságállító fogantyú segítségével a maximális helyzetbe állítható. Bővebben.

Az Expert elektronikus vezérlőpult teljesen automatizálja a csomagolási folyamatot. Ez a felhasználóbarát vezérlőkonzol hozzáférést biztosít minden funkcióhoz anélkül, hogy a traktorülés kényelmét el kellene hagynia. Bővebben.

A rádiós távirányítóval a kezelő a bála berakása után távolról is el tudja indítani az automatikus ciklus működését. Bővebben.

 

Műszaki adatok

Szállítási hossz5.7 m (18’8″)
Szállítási szélesség2.45 m (8’1″)
Szállítási magasság2.46 m (8’1″)
Magasság a görgők tetejéig1.25 m (4’1″)
Súly (üresen)1900 kg (4189 font)
Bálaméret1-1.52 m (3’3″-5′)
Alumínium fóliaadagolók2 x 750 mm

Fólianyújtás
70% alapfelszereltség

 

55% opció

Csomagolási sebesség (-ig)30 fordulat/perc
Csomagolási rendszerForgóasztal
Védelmi mechanizmusNyírócsavar
Emelőkapacitás

 

@ 170 bar

1100 kg (2425 font)
VezérlésExpert vezérlőkonzol
MűködtetésAutomatikus és kézi
Rádió-távirányítóOpcionális
Fóliatekercs kapacitásx 8 (2+6)
Fóliavágó és -tartóIgen
Bálacsomagoló monitorIgen
Közúti világításIgen
Zsírzási pontok20

Kerékméretek
Alapfelszereltség: 380/55-17

 

Opcionális: 480/45-17

Tengely6 felnicsavar
Traktorhoz csatlakoztatásVontatott
Min. Hidraulikus igény22 l/min @ 170 bar
Hidraulikus csatlakozások2 x 1/2″ QR nyitott vagy zárt központú
Elektromos igények12V EuroPlug, 10A vagy közvetlenül az akkumulátorról
Minimális LE követelmény35 kW / 47 LE

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.