F5500 – Fixkamrás körbálázó 15 késes szeletelővel

F5500
Fixkamrás körbálázó 15 késes szeletelővel

Az elmúlt évtizedben a McHale bálázók több mint 5 kontinensen működtek a világ legnehezebb körülményei között. A McHale bálázók hírnevet szereztek a nagy teljesítményükről, a kiváló megbízhatóságukról, a kényelmes kezelésükről és a magas újraérékesítési értékükről.

Az F5000 termékcsalád bálázói új szintre emelik a bálázást az olyan tulajdonságokkal, mint a progresszív zsírzás és olajzás, a leengedhető eltömődésgátló rendszer, melyek a kiváló minőségű alkotórészekkel párosulva biztosítják a hosszú élettartamot, a megbízhatóságot, olyan gépet eredményezve, amely elég strapabíró ahhoz, hogy megbirkózzon a legerősebb szálú terményekkel is bármilyen körülmények között.


Áttekintés

A McHale F5500 egy félautomata, 15 aprítókéses fixkamrás bálázó, amely alapfelszereltségként automatikus progresszív zsírzással van felszerelve. Egy Wizard Plus vezérlődobozzal van ellátva, melyről olyan funkciók is vezérelhetők, mint az eltömődésgátló és az aprítókések ki-/bekapcsolása. A bálatömörség a gépen állítható be. A gép alapfelszereltségként 500/50-17-es gumiabroncsokkal van ellátva.
Alapfelszereltség:
 • 2.1m rendfelszedő
 • 15 késes Heavy Duty adagolórotor
 • Drop Floor eltömődésgátló
 • 50 mm-es bálakamra csapágyak*
 • 1¼” lánc a bálakamrán
 • Progresszív kenési rendszer
 • Folyamatos olajzórendszer
 • Wizard Plus vezérlőkonzol
 • 500 / 50 / 17 gumiabroncsok
 • 18 görgős bálakamra
 • Nagy teljesítményű Vario Stretch hálókötöző
 • Bálakigurító

* 55 mm-es csapágyak hosszú tengelyű és dupla lánckerékkel ellátott görgőkre szerelve

Jellemzők

Az elmúlt évtizedben a McHale különböző típusú rendfelszedőket tervezett és fejlesztett ki. A széles körű tesztelés után a McHale úgy döntött, hogy két rendfelszedő típust kínál az ügyfeleknek az egyéni igényeiktől függően. Bővebben.

A speciális kialakítású McHale rendfelszedő közel esik a rotorhoz, növelve ezzel a termény átjutását a rotoron keresztül a bálakamrába. A nagy átmérőjű oldalsó adagolócsigák segítenek a terményt a bálakamrába irányítani, biztosítva a nagy sűrűségű bálák előállításához szükséges folyamatos és egyenletes terményáramlást.

A bálázási szezon során a gépeknek különböző mennyiségű terménnyel kell dolgozniuk. A McHale egy adaptív adagolást fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy az átömlési keresztmetszet automatikusan igazodjon a könnyű és nehéz terményekhez, megkönnyítve így a termény egyenletes áramlását a kamrába. Bővebben.

A McHale fixkamrás sorozat minden gépét alapfelszereltségként 540 fordulat/perc sebességű osztó hajtóművel látják el. A hajtómű kialakítása biztosítja, hogy az erőátvitel egyenletesen oszlik el a gép mindkét oldalán. Bővebben.

A csillag alakú, dupla lapátos adagolórotor nagy kapacitású terményáramlást biztosít a bálakamrához. Bővebben.

A folyamatos és egyenletes aprítás minőségének biztosítása érdekében a McHale fixkamrás gépeihez kétféle aprítóegység választható. Bővebben.

Minden McHale F5500 gép opcióként késcsoport-választható rendszerrel is felszerelhető. Különféle késszám kombinációk választhatóak a késcsoport specifikációjától függően. Bővebben.

Több mint egy évtizede a fixkamrás bálázó sorozat összes gépét a McHale Drop Floor eltömődésgátló rendszerrel látjuk el, mely rendszert legfőképpen a gépkezelők kedvelik, az egyszerű használata és hatékony eltömődés eltávolítás miatt. Bővebben.

A McHale F5500 bálakamráját 18 db tömörítőhenger alkotja. A kamra mérete 1.23 m x 1.25 m melyet a nagy teherbírású görgők vesznek körbe. Bővebben.

A McHale fixkamrás bálázók mindegyike egy folyamatos olajzórendszerrel van ellátva. A kardánhajtás bekapcsolása után a láncok folyamatos olajzást kapnak, biztosítva ezzel a hosszú távú élettartamot. Minden 300 bála eltelte után egy kenőanyag figyelmeztető jelzés jelenik meg, jelezve a kezelőnek, hogy töltse fel az olajtartályt. Bővebben.

Az F5000-es sorozathoz egy nagy teljesítményű hálókötözőt terveztek és fejlesztettek ki. A háló feszessége egyszerűen állítható a gép jobb oldalán lévő variátor-szíjtárcsán keresztül. Bővebben.

Az F5000-es bálázó sorozaton a hálótekercs betöltése illetve cseréje egyszerűen és rövid idő alatt elvégezhető. Bővebben.

Az F5500 a Wizard Plus vezérlőkonzollal van felszerelve. Ez egy nagy grafikus kijelzőt tartalmaz, melyről a kezelő olyan funkciókat vezérelhet, mint például az eltömődésgátló és az aprítókések ki-/bekapcsolása. Bővebben.

A McHale gépek világszerte különböző körülmények között működnek. A gépek teljesítményének optimalizálása érdekében a McHale fixkamrás bálázókhoz számos opciót kínálunk. Javasoljuk, hogy beszéljen a helyi kereskedővel/forgalmazóval az Ön igényeinek legmegfelelőbb felszereltségről. Bővebben.

Műszaki adatok

Szélesség2,55 m*
Hossz4,05 m
Üres tömeg3500 kg
Magasság2.45 m
*A szélesség a kerékméret kiválasztásától függ.
Munkaszélesség2100 mm (6’11”)
Rendfelszedő kerekekAlapfelszereltség
Rendfelszedő emelésHidraulikus
Görgős terményterelőOpcionális
Terményterelő lemezAlapfelszereltség
Felszedőujjak távolsága70 mm (2 3/4”)
Felszedőujjtartó rúdak száma5
Kések száma15
Elméleti vágáshossz65 mm
KésvédelemHidraulikus
Kés kikapcsolásHidraulikusan a fülkéből
Eltömődésgátló rendszerDrop Floor eltömődésgátló
Szélesség1,23 m
Átmérő1,25 m
ZsírzásAutomatikus progresszív
Csapágyak50 mm**
Görgők száma18
Bálakamra adagolásBálázó rotor
**55 mm-es duplagörgős csapágyak a fő terhelési pontokon.
Hálóréteg beállításManuálisan a bálázón
Hálókötöző rendszerVario Stretch
Hálótekercs kapacitás1 + 1 tároló
VezérlésKézi vagy automatikus
HajtóműOsztó hajtómű
Főhajtás védelmeTengelykapcsoló
Rendfelszedő védelemCsúszókuplung
Lánc kenéseFolyamatos
VezérlőrendszerWizard Plus vezérlőkonzol
MűködtetésFélautomata
Tömörség beállításaA bálázó szelepén
Tengely8 felnicsavaros
Kerékméret alapfelszereltség500/50 – 17
Kerékméret opcionális500/50 – 22.5
Bálakigurító jelzésN/A
Közúti világításAlapfelszereltség
Minimális teljesítményigény67 kW (90 LE)
Hidraulika2 kettős működtetésű csatlakozó

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.