Kverneland f-drill CB F

f-drill CB F
A Kverneland f-drill fronttartályos vetőgépkombinációja, az f-drill CB F csukható csoroszlyájával, a legnagyobb rugalmasságot kínálja

Részletek

Leírás

A Kverneland f-drill fronttartályos vetőgépkombinációja, az f-drill CB F csukható csoroszlyájával úgy tervezték, hogy a legnagyobb rugalmasságot biztosítsa a gazdálkodóknak és a vállalkozóknak, mivel moduláris felépítésének köszönhetően mindenféle gazdálkodási rendszerhez alkalmazkodik.

A vetőmag és a műtrágya kihelyezésének pontossága kulcsfontosságú a hatékony és fenntartható gazdálkodásban. Az f-drill CB F csoroszlya fejlesztésének fő célja a talajra és a környezetre gyakorolt hatás csökkentése a kisebb forgás és talajmozgás révén, miközben magas terméshozamot biztosít a magvak és a műtrágya legpontosabb kihelyezésével. Az f-drill CB F csoroszlya tökéletesen kiegészíti a Kverneland fronttartályos vetőgépét, a Kverneland f-drillt és a Kverneland Rotago F forgóboronát egy megbízható vetéskombináció érdekében. 4,0 m és 6,0 m közötti munkaszélességben kapható, 12,5 cm és 25 cm vetéstávolsággal, hogy megfeleljen a különféle gazdálkodási rendszerek egyedi követelményeinek.

Maximális rugalmasság

Az f-drill frontartályos vetéskombináció f-drill CB F csoroszlyával, vagy CX-II vagy CX-II kettős csoroszlyával felszerelhető, amely a vetőmag kijuttatása mellett a vetőmag és a műtrágya kombinált kijuttatását is lehetővé teszi. ugyanúgy, mint a vetőmagvak és a társítottnövények esetében. A CAT. II egyszerű csatlakozás lehetővé teszi a gyors csatlakoztatást a ROTAGO F forgóboronához. A megfelelő felületet az S-késes egyengetőborona biztosítja.

Az áttekinthető kialakításnak, a moduláris felépítésének és a magas szintű, beépített intelligens technológiának köszönhetően a csoroszlya, az f-drill CB F maximális könnyű használatot és maximális rugalmasságot kínál.

Jellemzők

Teljes rugalmasság és a Kverneland fronttartályával, az f-drill vetőgéppel és a Rotago F forgóboronával történő vetéskombináció érdekében a CB F csukható csoroszlyás f-drill könnyen csatlakoztatható egy független központi vetősín csatlakozáson keresztül.

 • Az összes hidraulikus és elektromos csoroszlya funkciója egy kapcsolófelületre van felszerelve a tiszta és egyszerű csatlakoztatás érdekében
 • Jó áttekintés a traktorfülkéből
 • A hidraulikus felső függesztőkar-csatlakozás vezérli a beépített vetésmélység beállítást

A 4 m munkaszélességű f-drill CB F kettős CX-II csoroszlyákkal is felszerelhető a további vetési módok érdekében. A CX-II kettős csoroszlyával a műtrágya vagy a második termény a vetőmagokkal együtt, egyetlen munkamenetben kerül elhelyezésre. Ez különösen alkalmas pl. foszforműtrágyához, amely a leghatékonyabb módon támogatja a növények kezdeti csírázását és fejlődését. A CX-II csoroszlya kettős bemenetének extra kivezetése révén különféle kombinációk lehetségesek:

 • kétféle vetőmag,
 • egyfajta vetőmag és egyfajta műtrágya ill
 • egyfajta vetőmag kombinálva pl. csigaölővel
 • egyfajta vetőmag.

Az egyes CX-II csoroszlyák rugalmas és egyedi mélységbeállítása akár egy munkaszélességen belül is eltérő vetési mélységet tesz lehetővé. Ez rendkívül fontos két különböző termék egy menetben történő vetésekor pl. sekély mélységben repcét, mélyebben pedig babhoz hasonló társnövényeket.

A Kverneland CX-II tárcsás csoroszlya nemcsak egyenletesebb működést, hanem pontos vetőmaglehelyezést is garantál. Az acéltárcsa laposabb, mindössze 5,4°-os vágási szöge kisebb vonóerőt igényel az állandó, akár 6 cm-es vetésmélység eléréséhez.

A 325 mm átmérőjű acél tárcsa és a rugalmas műanyag tárcsa kombinációjának köszönhetően nincs szükség független sárkaparókra, így megtakarítható a költséges kopóalkatrészek költsége. Ezenkívül a csoroszlya teljesen karbantartásmentes!

Egy előfeszített rugóval akár 50 kg csoroszlyanyomás is elérhető. A biztonságos működés akkor biztosított, ha nagy munkasebességgel és nagy mennyiségű növényi maradványokkal dolgozunk a talaj felszínén. A 445 mm-es sorközi csoroszlyatávolság a maximális hézagért és az azt követő nyomókerék (alapfelszereltség) minden körülmények között optimális vetőmag/talaj érintkezést biztosít. A nyomókerekek fix, lebegő vagy emelt helyzetbe állíthatók, hogy gyorsan alkalmazkodjanak a változó időjáráshoz, talajhoz vagy munkakörülményekhez.

A CX-II csoroszlya könnyű kivitelben is kapható tömörítőkerék nélkül, ami csökkenti a csoroszlya súlyát és hosszát. Ez lehetővé teszi a vetéskombináció működtetését a traktor alacsonyabb vonóerő képességével is.

Könnyű csatlakoztatás az elektronikához – intelligens, kezelőbarát

Az ISOBUS e-com szoftver „plug and play” kompatibilitása lehetővé teszi, hogy az f-drill CB F, a Rotago F forgóborona és a fronttartályos f-drill vetőgép bármilyen ISOBUS-kompatibilis traktorhoz csatlakoztatható, így a traktor saját terminálja, a Kverneland IsoMatch Tellus Pro vagy az IsoMatch Tellus GO+ teljesen működőképes. 

A Kverneland f-drill fronttartály és Rotago F forgóborona csukható csoroszlyája a közúti szállításhoz támasztókerékkel van felszerelve.

 • A támasztókerék felszerelhető a forgóboronára vagy a hozzátartozó csoroszlyatartóra
 • A kerék állandó támasztóereje a hidraulikus felfüggesztésnek köszönhetően egyenletes közúti szállítást biztosít
 • A szállításhoz nincs szükség a felső függesztőkar leválasztására
 • Passzív kormányzásHa hátrafelé halad, a támasztókereket fel kell emelni.

A csukható csoroszlya f-drill CB F, elmunkáló boronával van felszerelve a vetési munka befejezéséhez. Az S-alakú borona biztosítja a magvak optimális borítását. A munkaintenzitás fokozata a kisebb nyomás beállításával állítható.

Műszaki adatok

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.