Kverneland Turbo T i-Tiller

Turbo T i-Tiller
Okos kultivátor

Részletek

Leírás

Jellemzők

3 lépésben elkészül a finomszemcsés magágy

 1. Talajmegmunkálás
  Kverneland Turbo 4 sorban elhelyezett kapákkal szerelt konfigurációt kínál a függesztett modellekhez és akár 5 soros kivitelt vontatott modellekhez. A 19 cm-es kapaosztás a gép teljes szélességében biztosítja a tökéletes és akadálymentes talajáramlást, elkerülve a magas szármaradványú növények okozta elakadást, mint amit például a napraforgó, olajos magvú repce, kukorica, stb okozhat. A Turbo két fajta kapa kialakítással (Reflex kapa vagy Triflex 400 kapa) állítható be a sekély és mélyebb műveléshez egyaránt, így változatos körülmények között is megállja a helyét.
 2. Talajszintezés
  Tökéletesen egyenletes magágyfelület készítése érdekében, a Kverneland kétfajta egyengető egységet kínál a Turbo kultivátorhoz, mely bármely talajviszonyhoz illeszkedik. Mindkét egység rugózott, munkamélységük állítható. Szintén beállítható a talajjal bezárt szög is. Speciális felszereltséggel tökéletes szintezés érhető el vele.
 3. Tömörítés
  A tökéletes magágykészítés harmadik lépése a talaj tömörítése. Ezért számos hengerfajta áll rendelkezésre, hogy a talajtípusoknak és követelményeknek megfeleljenek.

Haladó tesztprogram

A Turbo forgalomba hozatalát megelőzően teljeskörű tesztsorozaton esett át a termék kifogástalan minőségének biztosítása érdekében.
• Minden fejlesztéshez kifinomult technológiákat alkalmaznak, mint például a statikus terheléspróba, a végeselem-módszer (FEM) és a rezgés-élettartam-tesztek.
• Végül a gépeket különböző körülmények között tesztelik a területen, hogy megerősítsék a vázat azért, hogy elbírja a legnagyobb kereszt- és hosszirányú erőket is.
   A szigorú LOR-t úgy definiálják, hogy megfeleljen mindegyik talajviszonyoknak.

A vázszerkezet a FEM (Finite Element Method) számítással végzett hosszú tanulmány eredménye, melynek célja a keresztmetszetek ellenőrzése, azért, hogy az extrém terhelések se okozzanak problémát, és olyan erőteljes vázszerkezet kialakítása, amely elbírja a vontatott modellek esetében akár 450 LE, Turbó F esetében akár 300 LE és a merev kivitelhez legfeljebb 175 LE traktorokat. 

A teljes Turbo termékcsalád úgy lett tervezve, hogy az Actipack hengerrel is felszerelhető legyen, amely a legnehezebb henger a kínálatunkban. A leginkább agresszív folyamatoknál (mélyművelés forduláskor, szántóvégi fordulók, közúti tesztek stb.) figyelembe vettük azt, hogy a különböző keretek a lehető legerősebbek legyenek, és ezáltal garantálni tudjuk a jól bevált Kverneland minőséget.

Nagy Vibro hatás az intenzív keveréshez és rögtöréshez
Reflex kapa: minden körülmény között megállja a helyét

A reflex kapák használata magas rezgéshatással jár: a nagy tekercs és a magas, 725 mm-es kapatávolság nagy rugalmasságot biztosít, miközben biztosítja a magas rázóhatást a rögök megtörésére és a talaj összekeverésére. A kapahegyek munkamélysége akkor is stabil marad, ha a kapák elmozdulnak. A keskeny kapaosztás segíti az aktív porhanyítást és egyenletes művelésmélységet. Ezen túlmenően az alkalmazott technológia növeli a kapák élettartamát.

A Turbo kultivátor Reflex kapái tökéletes megoldást kínálnak első / második tarlón járásnál vagy magágykészítésnél. A hígtrágya vagy trágya kijuttatásához a Reflex kapák a legjobb választás. Annak érdekében, hogy még változatosabb legyen, három különböző kapahegy áll rendelkezésre.

Köves talajokhoz és erős rögtöréshez
C-kapa: Nagy stabilitás a mélyebb műveléshez

Az auto-reset C-kapák a jól ismert Kverneland laprugó rendszert használják, a 270 kg-os kioldási erejével ez a kapa állandó munkamélységet biztosít még 20 cm-es mélységben is. A keskeny kialakítású és különleges alakú C-kapák csökkentik a vontatáshoz szükséges erőt, miközben tökéletes talajbahatolást biztosítanak a tömörebb talajokon is. Ez a tökéletes választás a mélyebb lazításra és a kötöttebb talajfajtákon végzett munkára. A keskeny kapaosztás segíti az aktív porhanyítást és egyenletes művelésmélységet. Ezen túlmenően az alkalmazott technológia növeli a kapák élettartamát.

A C-kapák különböző hegyekkel és szárrészekkel felszerelhetők, hogy alkalmazkodjanak a különböző munkamélységekhez és feladatokhoz. A szabadalmaztatott Knock-on® rendszerrel 3 típusú kapahegy választható. Ez a legegyszerűbb módja a kultivátor alkatrészeinek megváltoztatására, vagy a munkagép beállítására az adott munkához, vagy a kopó alkatrészek gyors cseréjére.

Egyenletes felületet hagyva

Tökéletesen egyenletes magágyfelület készítéséhez, különböző talajtípusok, talaj állapotok vagy szármaradványok esetére a Kverneland többféle elmunkáló eszközt ajánl.

Rugós rögrendező normál mennyiségű és aprított szármaradvány esetén, könnyű és közepesen kötött talajtípusoknál, valamint a normál szármaradványos területeket kezelik.

Egyengető tárcsák nagy mennyiségű és hosszú szármaradványok esetére, valamint agyag vagy vályogos talaj esetében. Karbantartásmentes csapágyazással.

Mindkét változat rugóval biztosítású a túlterhelés ellen, így kerülve el a kő vagy más egyéb károsodást okozó körülményeket. Az egyedi rugók biztosítják a kapák vagy tárcsák egyenkénti elmozdulását, még a köves körülmények között is biztosítják a elmunkálás minőségét. A rugóra ható nyomás és a szintező tárcsák / kapák szöge a tökéletes eredmény érdekében is beállítható.

A szállításkor a Turbo 3,00 m és 3,50 m-es munkaszélességű függesztett változatainál a külső kapák / tárcsák hidraulikusan vagy mechanikusan behúzhatók.

hátsó háromujjas borona biztosítja a szintezést és szabályozza a gyomok fejlődését azáltal, hogy kihúzza a gyomokat a talajból, így a gyökerek kiszáradnak a napon. Ez különösen érdekes rizómák és más gyomok esetében, amelyek újra növekedhetnek, ha közvetlenül a termesztés után egy tömörítő megnyomja őket. A mélységhatároló kerekek szabályozzák a munkamélységet. A háromujjas borona a beállítási szöggel és a hidraulikus nyomással a paralelogrammán keresztül állítható a körülményeknek megfelelően.

Egyengető eszközök és hátsó hengerek teljes választéka rendelkezésre áll:

Actipress Twin ø 560mm – 220kg/m talaj nélkül

 • U-profile a nagy hordozó/hengeres kapacitáshoz könnyű talajok esetén
 • Rögtörés kötött talajviszonyok esetén is
 • Lehetőség különböző talajprofilok készítésére a lengés (egyenletes vagy korrodált) rögzítésével
 • Öntisztító hatás az ikergyűrű-koncepciónak köszönhetően
 • Magas stabilitás az oszcilláló váznak köszönhetően
 • Magas és homogén konszolidáció
 • Akár köves körülmények között is használható
 • Amikor talajjal telítődik, akkor 250kg/m

Actipress Single ø560mm – 150kg/m

 • Egy rotor U alakú henger profillal, nagy terhelhetőség/kiváló gördülési képesség könnyű talajon.
 • A széles osztás miatt köves körülmények között is alkalmazható
 • 3 modell áll rendelkezésre egyenletesebb vagy érdesebb felülethez:
  késekkel / keményfém késekkel / kések nélkül
 • Kompaktabb kialakítás és csökkentett súly, különösen alkalmas hárompontos munkagépekhez.
 • Rögtörés nehéz körülmények között is
 • Ha a henger profil fel van töltődve talajjal: 188 kg/m

Csöves henger ø 550mm – 90 kg/m

 • 10 csőből álló henger, kiváló munka még nedves talajkörülmények között is
 • Hatékony rögtörő hatás

Dupla pálcás henger ø 400mm (gömbölyű/lapos) – 160 kg/m

 • Jó rögtörő hatás
 • Precíz mélységhatárolás

Actipack ø 560mm – 220 kg/m

 • Kverneland Actipack henger nagyszerű munkaminőséget biztosít különösen közép-kötött és kötött talajokon, illetve nyirkos, köves és tapadós viszonyok között is, köszönhetően csúszásának és a késeknek.
 • Az integrált vágótárcsák összetörik a nagyobb rögöket, míg az állítható kések felaprítják a megmaradt rögöket, ezáltal egy optimális rögtörést eredményeznek és egy kiváló magágyat.

Actiring ø 540mm – 160 kg/m

 • Actiring henger az Actipack könyebb változata, ugyanolyan vázkialakítású és késrendszerű.
 • A tárcsákat V-profilú gyűrűkkel helyetesítették, így 60kg/m súlyt lehet megtakarítani, amely meglehetősen fontos szempont egy függesztett munkagép emelésénél.
 • Actiring nem ajánlott köves viszonyok esetében.

Munkahelyzetből a szállítási pozícióba egyszerűen átalakítható.

A háromrészes hidraulikus csukással 3,00 m-es szállítási szélességet, zökkenőmentes és biztonságos közúti szállítást biztosíthatunk.

A Turbo T modelleket az EU országaiban 40 km/h sebességgel és pneumatikus fékekkel homologizálták. A nemzeti homologizáció (25km/h) hidraulikus fékkel szintén elérhető néhány országban már.

Műszaki adatok

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.