Kverneland iXtra LiFe

iXtra LiFe
Az iXtra LiFe egy ISOBUS-os Optima precíziós vetőgéppel kombinálva cukorrépához, kukoricához és napraforgó vetésekor használható folyékony műtrágyázáshoz.

Részletek

Leírás

Jellemzők

Térfogat és súly elosztás
1300 literes maximális tartály térfogata van a folyékony műtrágyának (névleges térfogat 1100 liter), a front tartály egy jól kiegyensúlyozott és egyenletes súlyelosztást garantál 2 x 65 liter öblítővíznek is.

Tárolás és összekapcsolás
Könnyű összekapcsolni a munkagéppel és tárolni is: a hidraulikus meghajtású szivattyú (nincs szükség kardántengelyre), a plug & play ISOBUS kábel és parkoló kerekek egyszerűen csatlakoztathatók.

Vezérlő rendszer

ISOBUS elektronika: a vetőgépeken elhelyezett elektromos meghajtású vetőkocsikon legfeljebb 18 egyedi szakaszt biztosítanak a pontos vetőmag és műtrágya adagoláshoz, átfedések nélkül. Az IsoMatch GEOCONTROL GPS vezérléssel automatikus sorok szerinti sorrendet vezérli, így biztosítja az optimális vezetési kényelmet.
További információért kattintson az „Vezérlő rendszer” fülre.

Független
Komplett permetezőrendszer „szórókeret nélkül”. Ami azt jelenti, hogy saját elektronikát, nyomásszabályozót, vezérlőszelepeket és tisztítórendszert tartalmaz.
Elektromos szintjelző
Az elektromos szintjelző jelzi a tényleges folyadékszintet a permetező komputerének, valamint a szeleppanel külső kijelzőjén is mutatja.

Az iXtra LiFe front tartály a precíziós gazdálkodás munkagépe. Az elektronikája, ISOBUS-os vezérlése biztosítja, hogy nincs átfedés a vetőmag és műtrágya szakaszvezérlésénél.

Hatékony
A sorműtrágyázás hatásosabb és költséghatékonyabb módszer a folyékony műtrágya a vetőmag közelébe történő kijuttatása miatt. A megnövekedett hatékonyság miatt alacsonyabb ráfordítást lehet alkalmazni, a szigorúbb trágyázási jogszabályok révén a hatékony tápanyag-felvétel kulcsfontosságú, hogy a műtrágyafelhasználást csökkenteni tudjuk Hozzájárul a talaj szervesanyag-tartalmának növeléséhez és a talaj termékenységének javításához.

Intelligens
Az iXtra LiFe fúvókák az ISOBUS-os vetőgép állapotát követik, intelligens elektronikával kommunikál mind a vetőgépen, mind a fronttartályon keresztül, így az alkalmazás ki-/bekapcsol minden egyes sornál. Az iXtra LiFe önállóan is működtethető, például belső sorközművelő kultivátorokkal vagy mechanikus gyomirtással kombinálva.

Egyszerű

IsoMatch GEOCONTROL vezérli az adagolási arányokat és a szakaszok állapotát mind a folyékony kijuttatáskor, mind a vetőkocsik vetésekor automatikusan, így a kezelő a vetési folyamatra összpontosíthat.
További információért kattintson a „Vezérlőrendszer” gombra.

iXclean megakadályozza, hogy a maradványanyagok környezetbe kerüljenek, és tiszta munkateret biztosít.

Az iXtra LiFe beépített keverő és tisztító rendszerrel rendelkezik: neve ENFO Inside.

Ez az intelligens technológia optimalizálja a permetezőrendszer feltöltését és kiöblítését, még akkor is, ha a tartály fel van töltve. Gyors megoldás, nincs vegyszerpazarlás, vizet takarítunk meg, ez a haszon Önnek és környezetének.

Az iXtra LiFe 100% ISOBUS kompatibilis alapkivitelben, amely egyszerű plug & play elven működő IsoMatch Tellus GO vagy PRO vagy más egyéb AEF minősítésű terminállal üzemeltethető. 

Nincs a sorokban vetőmag vagy műtrágya átfedés

A vetőgépeken elhelyezett elektromos meghajtású vetőkocsikon legfeljebb 18 egyedi szakaszt biztosítanak a pontos vetőmag és műtrágya adagoláshoz, átfedések nélkül. IsoMatch GEOCONTROL GPS vezérléssel automatikusan ki / bekapcsol, pontosan ott ahol kell, így biztosítja, hogy nem lesz átfedés fordulóknál vagy olyan sorok esetén, ahol már vetett a munkagép. Tökéletes lefedettséget biztosít a táblavégi fordulókban és az alaktalan táblákon is. Az átfedés már a múlté, ami nem csak a növényvédőszer megtakarításban, hanem az egyenletes termésátlagban és minőségben is mérhető. Ezt jelenti, hogy nincs átfedés a vetőmag és műtrágya szakaszvezérlésekor.

Az iXtra LiFe fronttartály lehetséges talajmunkagéppel kombinálni. Master Slave elven működik, a vetőszekciók jelet adnak a permetezőrészeknek, hogy be- vagy kikapcsolják. Ez a sortrágyázás és vetés növeli a hatékonyságot, költséget takarít meg és jobb tápanyagfelhasználást tesz lehetővé.

Differenciált kijuttatás

Mint bármelyik Kverneland ISOBUS permetező, az iXtra LiFe is differenciált kijuttatást (VRA) biztosít az előírt térképek vagy online érzékelők alapján a változó alkalmazásokhoz.

Az iXtra LiFe az ISOBUS többcélú permetező szórókeret nélkül.

Mivel saját komplett permetezőrendszerrel rendelkezik, beleértve az ISOBUS elektronikát és a szakaszos szelepeket, önállóan vagy más eszközökkel, például vetőgépekkel, küllős kapákkal és kultivátorokkal együtt is működhet. A pontosabb kijuttatás eredménye sávos permetezésként vagy műtrágyáraszórásra célzottan, ami csökkenti a kijuttatási mennyiséget és csökkenti a műtrágya mennyiségét.

Az iXtra LiFe permetező számos különböző szántóföldi géppel együtt használható. A rendelkezésre álló iXtra LiFe berendezés különböző termékek célzott (zónális) alkalmazására készült, pl. folyékony műtrágya, peszticidek, pácolószerek, baktériumok, oltóanyagok vagy egyéb termékek.

iXtra LIFe egész évben

Az iXtra LiFe év közben többféleképpen használható. Kora tavasz magágykészítéssel és vetéssel együtt. Késő tavasszal és nyáron a növények műtrágyázására, növényvédelemre és szermaradványkezelésre. Ősszel ismét magágykészítéssel és vetéssel kombinálva. A tél a karbantartás ideje, hogy felkészüljenek a következő mozgalmas évre.

IsoMatch GEOCONTROL – Költségtakarékos megoldás azonnali megtérüléssel 

A vetés a GPS-nek és GEOCONTROL-nak a Kverneland elektromos hajtású, pneumatikus szemenkénti vetőgépeivel való kombinációjával most már valóság. Mindezek a gépek az ISOBUS technológiával szereltek és így készek a GEOCONTROL-ra. 

Az e-drive szemenkénti vetőgépek minden sorának saját eletromotorja van és ez kombinálva a GEOCONTROL-lal biztosítja, hogy minden vetőkocsi automatikusan bekapcsol vagy kikapcsol pontosan a megfelelő helyen, ezáltal elkerülhető az átfedés bármely már elvetett sorral. Különösen kényelmes háromszög táblákon és görbe vagy szabálytalan forgók esetén, és ez jó a növények fejlődésének és ezzel együtt a pénztárcájának.

GEOSEED – Precíziós vetés a legmagasabb szinten

GEOSEED kétféle koncepciót is ajánl:

GEOSEED 1 Szintje a vetőgép munkaszélességét szinkronizálja. Biztosítja a vetőmagok pontos lehelyezését mind párhuzamos mind háromszögletű alakzatban (vagy gyémánt akazatban): pozitív hatással van a tápanyagok, a víz és a nap hatékonyabb hasznosítására. Csökkenti a szél és a víz áltasl okozott eróziót.

GEOSEED 2 Szintje az egész táblát szinkronizálja. Ez a sorközműveléshez szükséges, továbbá az egész vetés irányához. GEOSEED az egyetlen rendszer a világon, ami mellett a gyomok mechanikus ellenőrzése is lehetséges! 

Precíziós gazdálkodás

Amikor eldönti, hogy munkagépet vásárol, akkor nem mindig könnyű megtalálni az optimális megoldást a mai széles piaci kínálatban. A technológia gyorsan fejlődik, a traktorok és a munkaeszközök egyre inkább high-tech elektronikával vannak felszerelve. Megértjük, hogy ez bonyolult lehet, és elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy egyszerű, mégis fejlett gazdálkodási megoldásokat kínáljunk Önnek. Ezért hoztuk létre az ISOBUS univerzális terminálokat, az IsoMatch Tellus PRO-t és az IsoMatch Tellus GO+ -ot, amely az egyszerű munkagépkezeléshez és a hatékony gazdálkodáshoz készült. Ez megkönnyíti a választást.

Fejlett hardver és szoftver funkciói révén, az IsoMatch Tellus PRO optimális megoldást kínál a többfunkciós vezérlőrendszer számára a traktoron belül.

Az IsoMatch Tellus PRO csatlakoztatható az összes ISOBUS-os géphez és használni tudjuk vele az összes precíziós gazdálkodáshoz szükséges alkalmazást. Ez a terminál mindazt kínálja, amire egy gazdálkodónak szüksége van ahhoz, hogy a munkagépéből és a növényeiből kihozza a maximumot, úgy hogy emellett még a növényvédőszert, műtrágyát és vetőmag költségeinken is spórolni tudjon, az automata szakaszvezérlést és változó dózisú kijuttatást használva. Az egyedi két képernyős kijelző segítségével a gazdálkodónak meg van az a lehetősége, hogy egy időben két munkagépet tudjon felügyelni és/vagy irányítani. 

Dolgozzon könnyedén. Irányítottan.

Az IsoMatch Tellus GO + a könnyű gépkezelés és a hatékony gazdálkodás érdekében készül. A gazdálkodók pontosan úgy irányíthatják a munkagépet, ahogyan ők szeretnék. A gép egyszerűen beállítható a 7 colos érintőképernyőn található funkciógombok segítségével. llletve a nyomógombokkal és a forgatható kapcsolóval optimálisan vezérelheti munkagépét menet közben is. Egy munkagép irányítása még soha nem volt ilyen egyszerű.

Talán ez lehet az Ön első lépése a precíziós gazdálkodás felé

Az új IsoMatch Tellus GO+ megkönnyíti az ISOBUS gépek vezérlését a traktor fülkéjéből. IsoMatch GEOCONTROL lehetővé teszi a magasabb hozamok elérését, az alacsonyabb költségeket, és a problémamentesebb munkát. Ez a licenszkulcs két részből áll, Szakaszvezérlés és Differenciált Kijuttatás, amelyek megvásárolhatók az IsoMatch Shop-on keresztül. Mostantól megvásárolhatja azokat a speciális funkciókat, amelyekre szüksége van.

Manuális vezérléskor tökéletes haladást biztosít.

Az IsoMatch InLine egy fénysor, amely megkönnyíti a manuális vezérlést. Ez a tökéletes segédeszköz az Ön által kívánt A-B vonal eléréséhez. A látómezőben van elhelyezve, így könnyen látható az eltérés az A-B vonaltól és megmutatja a helyes kormányzási irányt. Az IsoMatch InLine kijelzi a szakaszolás állapotát, ezáltal sokkal kényelmesebben alkalmazható. A LED-ek fényereje éjszakai üzemmódban történő használathoz is alkalmasak.

SMART   

Az A-B vonal távolsága összhangban van a LED kijelzővel és a numerikus kijelzővel

EFFICIENT 

Manuális vezérlés IsoMatch GEOCONTROL-lal összhangban

EASY 

Kijelzi a szakaszolás állapotát

A nélkülözhetetlen kiegészítő IsoMatch GEOCONTROL-hoz.

Az IsoMatch Global 3 GPS antenna, DGPS pontossággal, amely teszi lehetővé a műholdas navigációt a hely-specifikus szakaszvezérléshez, a differenciált kijuttatáshoz és a táblán végzett munka dokumentálásához. GPS-antennarendszer DGPS pontossággal (30-50 cm) a lehető legjobb pontosság érdekében. 

SMART

Manuális vezérlést, automata szakaszvezérlést, és differenciált kijuttatást tesz lehetővé az IsoMatch GEOCONTROL-lal együtt 

EFFICIENT

DGPS pontosság további költségek nélkül

EASY

Könnyen felszerelhető tartókonzolt tartalmaz

Az IsoMatch GEOCONTROL, egy fejlett precíziós gazdálkodási alkalmazás az IsoMatch Tellus PRO és IsoMatch Tellus GO+ rendszerén belül, mely segít az összes ISOBUS-kompatibilis Kverneland gép vezérlésében. Az intelligens, hatékony és egyszerű gazdálkodáshoz.

A gazdálkodásban rejlő lehetőségek teljes kihasználása vállalkozása növekedését és fejlesztését jelenti. Ha van tennivaló, akkor az optimális beállításra és megoldásokra van szüksége ahhoz, hogy a lehető leghatékonyabban működjön. Az IsoMatch GEOCONTROL, egy fejlett precíziós gazdálkodási alkalmazás az IsoMatch Tellus PRO és IsoMatch Tellus GO+ egységeken belül, segít az összes ISOBUS-kompatibilis gép vezérlésében. GPS vevővel kombinálva kielégíti a jövő igényeit a könnyű, okos és hatékony gazdálkodás terén!

Az IsoMatch GEOCONTROL biztosítja

Szakaszvezérlés (SC):
A munkagép szakaszok automatikus be- és kikapcsolása a fordulókon, a határokon és a már fedett területeken az átfedés minimalizálása érdekében. Mostantól akár 24 szakaszt is vezérelhet az IsoMatch Tellus GO+ segítségével, vagy 110 szakaszt az IsoMatch Tellus PRO segítségével.

Differenciált kijuttatás (VR):

Automatikusan beállítja a munkagép kijuttatási mennyiségét a szántóföldi előírásból származó bemenet alapján. Mostantól 24 különböző sebességet lehet egyszerre vezérelni.

Dokumentáció:

Elmenti az összes működési feladatadatot és tereptérképet, hogy USB-n keresztül cserélhető legyen a gazdaságirányítási információs rendszerekkel.

Kézi vezérlés:

Javasolt vezetési pozíció vezetővonalak segítségével a szántóföldön és a fordulóban.

Intelligens határrögzítés:

a munkaszélességtől független, munkaeszköz korrigálása nélkül is.
Határzsugorítás: hozzon létre új belső határvonalakat a forduló kívánt szélességének beállításával. A kézi útmutatás minden művelethez nem elektromos vagy nem ISOBUS eszközöket is tartalmaz.

Szakaszvezérlés (SC)

A Szakaszvezérlés gondoskodik arról, hogy a munkagép szakaszai automatikusan be- és kikapcsoljanak. Ezzel elkerülhető a nem kívánt átfedés és a táblahatáron kívüli működés.

• Zárja le a szakaszokat, ha korábban fedett területeken halad át

• Ha a táblahatáron kívül halad, zárja le a szakaszokat

• Ha hátrafelé halad, zárja le a szakaszokat

• Fordulóvezérlés

• Kézi felülírási lehetőség

Változó sebesség (VR)

A Változó Dózis automatikusan beállítja a gép sebességét a Változó Dózis térképek alapján. Lehetővé teszi például a magvak, a műtrágya és a vegyszerek mennyiségének változtatását.

• Helyspecifikus arány továbbítása feladatról gépre

• Rögzítse az alkalmazott mennyiséget gépről feladatra

Több vezetővonal

Mostantól több Vezetővonal is hozzáadható, mezőnként legfeljebb 20 irányvonallal. Bármelyik kívánt irányelvet hozzárendelhet, kiválaszthat vagy törölhet. Ez a funkció nagyobb rugalmasságot biztosít a terepen végzett munka során.

IsoMatch GEOCONTROL – Az előnyök

Könnyű és kényelmes kezelés, mivel nem kell manuálisan be- és kikapcsolni a szakaszokat, vagy módosítani a kijuttatási mennyiséget. 100%-ban a terepen való vezetésre koncentrálhat.
A hatékonyabb munkavégzés és az átfedések elkerülése 5-10%-os műtrágyaköltség-megtakarítást eredményez. Jobb termesztési feltételek és megnövekedett hozam.
• Szakaszvezérlés – Maximum 24 szekciót vezérelhet IsoMatch Tellus GO+ segítségével vagy 110 szekciót IsoMatch Tellus PRO segítségével
• Differenciált kijuttatás – Mindig a szükséges műtrágya, vegyszer vagy vetőmag pontos mennyiségét használja
• Kézi vezetés – Maradjon a terepen a vezetővonalakon belül
• Jelentések – az IsoMatch FarmCentre segítségével távolról is letöltheti a jelentéseket

Az IsoMatch Eye egy opcióként rendelhető kamera az IsoMatch termékek kínálatában.

Az IsoMatch Eye egy kamera, amely a kifinomult, két képernyős IsoMatch Tellus PRO vagy az egyképernyős Isomatch Tellus GO + monitorral való együttes működésre lett kifejlesztve. Az IsoMatch Eye átváltható elölnézetből hátsó nézetbe is.

Ez teljes mértékű ellenőrzést és áttekintést biztosít a teljes gép kezeléséhez éjjel-nappal, melyet a beépített LED-ek biztosítanak. Ez növeli a biztonságot pl. tolatásnál vagy akadályok kikerülésekor.

SMART
Kapcsolhatja hátulnézetből elölnézetre

EFFICIENT
Jobban irányítható és átlátható feladatok

EASY
Kamerába épített LED fénysor a valódi éjszakai látáshoz

IsoMatch MultiEye egy segédeszköz ahhoz, hogy több kamerát kapcsolhasson az IsoMatch Univerzális Terminálokhoz.

Az IsoMatch MultiEye segítségével megsokszorozhatja az IsoMatch Tellus PRO vagy Tellus GO+ Univerzális Terminálhoz csatlakoztatott kamerák számát. Kapcsolgathat a kamerák között anélkül, hogy szükség legyen újabb képernyőre a traktor fülkéjében. Az IsoMatch MultiEye teljeskörű ellenőrzést biztosít, és az egész gép működésére rálátást kaphatunk, minden oldalról illetve nappal és éjjel. Éjjellátó integrált LED-ekkel szerelten növeli a biztonságot irányváltáskor vagy akadályok miatt manőverezéskor. 

SMART
Csatlakoztasson akár négy IsoMatch Eye kamerát és könnyedén váltogathat közöttük a távvezérlő dobozzal, amely alaptartozék

EFFICIENT
Teljeskörű ellenőrzést biztosít, és az egész gép működésére rálátást kaphatunk

EASY
Éjjellátó integrált LED-ekkel szerelten növeli a biztonságot irányváltáskor vagy akadályok miatt manőverezéskor

Műszaki adatok

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.