Drop Floor eltömődésgátló

Több mint egy évtizede a változókamrás bálázó sorozat összes gépe a McHale Drop Floor eltömődésgátló rendszerrel van ellátva. Ezt a rendszert legfőképpen a gépkezelők kedvelik, az egyszerű használata és hatékony eltömődés eltávolítás miatt.

A McHale változókamrás bálázói ún. Drop Floor eltömődésgátló
rendszerrel vannak felszerelve, amellyel az eltömődéseket három egyszerű
lépésben lehet elhárítani.

1 - Fenéklemez leengedése


Eltömődés esetén a TLT nyomatékhatároló hangja figyelmezteti a gépkezelőt, aki hidraulikusan le tudja engedni a rotor alatti fenéklemezt a traktorkabinból. Az eltömődésgátló működtetésekor a kések és a padlólemez együttesen lesüllyednek az eltömődés elhárítása során, így még nagyobb átömlési keresztmetszetet biztosítva az eltömődés elhárításához

2 - A TLT újraindítása


Ez kiszélesbíti az adagolócsatornát a fenéklemez elején és végén, ahol nagyobb valószínűséggel történik az eldugulás. A fenéklemez elülső és hátsó részének leengedése után, a TLT újra bekapcsolásával az eltömődés átjuttatható és elhárítható.

3 - A fenéklemez visszaállítása


Ezutána a fenéklemez visszaállítható és a bálázás folytatható. Az eltömődésgátló egy szenzorral van ellátva, így amikor a fenéklemez és a kések le vannak engedve, akkor az kijelzésre kerül a kezelődobozon.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.