Bálakamra és bálaméretek

A McHale változókamrás bálázóinak bálakamráját nagy teherbírású végtelenített heveder(ek) alkotják. A heveder(ek) rendkívül kopásállóak, melyek szintetikus anyaggal való megerősítése biztosítja a heveder(ek) által a bálázandó anyagra történő nagy nyomás kifejtését a bálakamrában.

Bálaméretek

A Fusion Vario 0.6 m (2′) és 1.68 m (5′ 6″) közötti széna- vagy szalmabálák készítésére alkalmas.

De a széna vagy szilázs esetében 1 m (3′ 3″) és 1,45 m (4′ 8″) közötti bálákat készít, hogy lehetővé tegye a csomagolást.

Méretnövelés

A bálaméret a minimális beállítástól 10 mm-es (2/5″) léptékekben állítható be.

Bálakamra – heveder opciók

Egyetlen öv

A Fusion Vario alapfelszereltségként egyetlen teljes szélességű végtelenített szalagot is kínál.
Ez a teljes szélességű heveder csökkenti a terményveszteséget különösen lucernánál, egyben jobb hevederfutást nyújt a több számú végtelenített hevederhez képest.

Bálakamra – bálaképzés

A McHale egy olyan bálakamrát fejlesztett ki, amely már a kezdetektől fogva gyorsan elkezdi formázni a bálát. A kezelő teljes sebességgel tudja megkezdeni a bálázást, mivel a progresszív tömörítőrendszer gyorsan reagál, így már a bála magjától kezdve nyomás alá helyezi a terményt a bála méretétől függetlenül.

Ezt négy nagy teherbírású rugó végzi, amelyek a bálázási folyamat kezdetén nyomást gyakorolnak a terményre. A nagy rugók által a terményre helyezett feszültség lehetővé teszi a bála tökéletes indítását. A heveder(ek) rugófeszítése biztosítja a könnyű bálaképződést és a jól formált bálamagot.

Mikor a bála elkezd növekedni a kamrában, a négy nagy rugótól a hidraulika veszi át a heveder(ek) feszítését. Ezt követően két hidraulikus munkahenger szabályozza a heveder(ek) feszességét, így formázva a bálát a kamra belsejében.

Csakúgy, mint a bála magját, a külső rétegeket ugyanolyan állandó nyomáson együttesen préselik a rugók és a hidraulika, amíg el nem érik a beállított bálatömörséget és bálaméretet.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.