Bálakamra és bálaméretek

A McHale változókamrás bálázóinak bálakamráját nagy teherbírású végtelenített heveder(ek) alkotják. A heveder(ek) rendkívül kopásállóak, melyek szintetikus anyaggal való megerősítése biztosítja a heveder(ek) által a bálázandó anyagra történő nagy nyomás kifejtését a bálakamrában.

Bálaméretek

A V8940/V8950 modell 0.6 m (2′) és 1.9 m (6′ 3″) közötti bálákat képes készíteni.

Méretnövelés

A bálaméret a minimális beállítástól 10 mm-es (2/5″) léptékekben állítható be.

Bálakamra – heveder opciók

3 db végtelenített heveder

Minden V6/V8 változókamrás bálázó alapfelszereltségként 3 db nagy teherbírású végtelenített hevederrel van felszerelve. Ezek az erős hevederek nagy nyomást fejtenek ki a bálára, tömör, kemény bálát készítve így a kamrában. A hevederek a legmagasabb szintű gyártási szabvány szerint készülnek, szintetikus és gumi rétegek felhasználásával képeznek tartós, csatlakozás nélküli végtelenített hevedert.

Egyhevederes kivitel (opcionális)

A V6740 és V6750 modellekhez opcióként egy darab, teljes szélességű, végtelenített heveder is rendelhető. Ez a teljes szélességű heveder csökkenti a terményveszteséget különösen lucernánál, egyben jobb hevederfutást nyújt a több számú végtelenített hevederhez képest.

Bálakamra – bálaképzés

A McHale egy olyan bálakamrát fejlesztett ki, amely már a kezdetektől fogva gyorsan elkezdi formázni a bálát. A kezelő teljes sebességgel tudja megkezdeni a bálázást, mivel a progresszív tömörítőrendszer gyorsan reagál, így már a bála magjától kezdve nyomás alá helyezi a terményt a bála méretétől függetlenül.

Ezt négy nagy teherbírású rugó végzi, amelyek a bálázási folyamat kezdetén nyomást gyakorolnak a terményre. A nagy rugók által a terményre helyezett feszültség lehetővé teszi a bála tökéletes indítását. A heveder(ek) rugófeszítése biztosítja a könnyű bálaképződést és a jól formált bálamagot.

Mikor a bála elkezd növekedni a kamrában, a négy nagy rugótól a hidraulika veszi át a heveder(ek) feszítését. Ezt követően két hidraulikus munkahenger szabályozza a heveder(ek) feszességét, így formázva a bálát a kamra belsejében.

Csakúgy, mint a bála magját, a külső rétegeket ugyanolyan állandó nyomáson együttesen préselik a rugók és a hidraulika, amíg el nem érik a beállított bálatömörséget és bálaméretet.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.