C460 – vontatott bálabontó-kiosztó

C460 
vontatott bálabontó-kiosztó
A McHale C460 a C4 termékcsalád zászlóshajója, masszív jellemzőinek, könnyű manőverezhetőségének és nagy teljesítményének köszönhetően kis- és nagyüzemekben egyaránt használható.

Áttekintés

A McHale C460 vontatott gép két darab, 125 cm átmérőjű széna, szalma vagy szenázs körbála szállítására és kiosztására alkalmas. A McHale C460 az ideális választás azoknak a gazdáknak, akik az istállókat szalmával akarják bealmozni és széna- vagy szenázsbálákat kívánnak kiosztani.
 
Rakodási térfogat: 3.65
Szállítószalag hossz: 1.7 m
Körbála: 2 x 1.25 m / 4ft

Két sebességű hajtómű

A McHale C460 bálabontó-kiosztó lelke a két sebességfokozatú hajtóműjében rejlik, amellyel a gépkezelő könnyedén beállíthatja a kívánt sebességet 280 ford/perc fordulatra szenázs vagy széna etetéséhez, vagy 540 ford/perc fordulatra szalma almozáshoz történő kifújásához.

Etetés


A McHale C4 sorozat gépei ideálisak szenázs és széna kiosztására, a két sebességfokozatú hajtómű lehetővé teszi a szenázs és a széna pontos kifújását a kívánt helyre. A behordószalag sebessége fokozatosan szabályozható, az anyag tömörségétől és állagától függően.

Almozás

A McHale C4 bálabontókkal az alomanyag gyorsan és hatékonyan kifújható egy vastag, de egyben laza szalmaágyat képezve. A nehezen elérhető helyek is könnyedén bealmozhatók a McHale C4 gépek kifúvótornyának 300 fokban történő elfordításával. A szalma akár 18 m-re is elfújható.
Alapfelszereltség:
  • Két sebességfokozatú hajtómű a különböző terményekhez
  • 300° – 3 tagú kifúvótorony
  • Joystickos kiosztó vezérlés
  • Külső rakódás-irányítás
  • Független rotor meghajtás, hidraulikus aktiválással
  • Átgondolt karosszéria kialakítás

A McHale C4 termékcsalád összes gépe különböző méretű szögletesbálák és ömlesztett szilázs kiosztására is alkalmas.

Jellemzők

A McHale C4 bálabontó-kiosztó sorozat minden gépe, egy két sebességű hajtóművel van ellátva, amelyen kiválasztható, hogy a kifújó-ventilátor milyen fordulaton fújja ki az anyagot. Bővebben.

A McHale C4 bálabontó-kiosztó sorozat behordószerkezete egy hidraulikus hajtású láncból és léces szállítószalagból áll. A traktorkabinból vezérelhető szállítószalag forgási sebessége állítható illetve visszaforgatható. Bővebben.

Az adagolórotor hét darab tárcsáján összesen 56 aprítókés található. Bővebben.

A McHale C4 bálabontó-kiosztó sorozat gépeinek 1.57 m átmérőjű dobóventilátorán 6 db dobólapát található, ez nagy teljesítményű kifújást és hatékony anyageloszlást tesz lehetővé. Bővebben.

A McHale C4 bálabontó-kiosztói egy Expert vezérlőegységgel irányíthatóak, mely segítségével a gépkezelő a traktor fülkéjéből vezérelheti a gép működését. Bővebben.

A McHale C4 bálabontó-kiosztó termékcsalád gépein a kifúvótorony három tagból épül fel. Ezzel a háromtagos kialakítással minimálisra csökken az áramlási ellenállás és nagyobb kifújási távolságok érhetők el, különösen szűk helyeken történő szalmafújáskor. Bővebben.

A McHale C4 bálabontókkal a különböző terménytípusok kiosztását, eltérő fordulaton és kifújási tartományban képes elvégezni, minimálisra csökkentve így a lóerőigényt.

A behordószerkezet a rotortól függetlenül működik, így a szalag visszaforgatásával a takarmányt vissza lehet fordítani a rotorról anélkül, hogy a rotort ki kelljen kapcsolni.

A gép hátsó rakodóajtaja használható a bálák betöltésére anélkül, hogy egy második traktorra is szükség lenne. Bővebben.

A McHale C4 bálabontó-kiosztó termékcsaládot úgy tervezték, hogy a rotor a kifúvóventilátortól függetlenül működjön. Ez lehetővé teszi azt, hogy a ventilátor felvegye a teljes fordulatszámot még mielőtt bármennyi takarmány kerülne a rotorhoz.

Az alapfelszereltséghez tartozik egy külső rakodási vezérlőegység, amellyel a szállítószalag és a rakodóajtó működtetethető, miközben a háló vagy a csomagolófólia eltávolítása történik a bála berakodásakor. Bővebben.

A kezelőszervek véletlen működtetésének elkerülése érdekében a külső rakodási vezérlő oldalán egy biztonsági gombot kell megnyomni amikor a gép hátulján lévő rakodási funkciók kerülnek működtetésre.

 

Műszaki adatok

Üres tömeg2 200 Kg
Hossz(ajtó nyitva)5.75 m
Hossz(ajtó zárva)4.42 m
Szélesség2.22 m
Teljes magasság2.6 m

Bálakamra
(Szé x Ma x Ho)
1.8 m x 1.22 m x 1.66 m

 

71″ x 48″ x 65″

Bálakapacitás2 x 1.2 m átmérőjű bála
Behordószerkezet meghajtásaHidraulikus
Behordólécek száma10
Tárcsák száma a rotoron7
Aprítókések száma56
RotormeghajtásNagy nyomatékú szíjhajtás
HajtóműKét sebesség
TLT540 f/perc túlterh. elleni véd.

Minimális teljesítmény igény
51 kW

 

(68 LE)


Traktor hidraulikacsatlakozás
1 x nyomó,

 

1 x visszafolyó


Minimális hidr.olaj igény
35 liter/perc

 

35 liter/perc

Traktorhoz csatlakozásVonórúd vagy vonólap
Gumiabroncsok260/ 70 – 15.3
Kerékméret opcionális340/55-16
Vezérlés Expert kezelődoboz Joystickos toronyvezérlés
Kifúvó elforgása 300 fok
Kifúvó tagok száma 3 tagos
Max. kifúvási távolság 18 méter

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.