Kverneland PUDAMA

PUDAMA
Célzott műtrágya-kijuttatással a PUDAMA magas hozamot biztosít kevesebb műtrágyával, szemenkénti vetésben, csökkentett ráfordítással és környezetterheléssel.

Részletek

Leírás

A gazdálkodók jelenleg olyan kihívásokkal néznek szembe, amelyeket első pillantásra nehéz megoldani. A műtrágya költségei exponenciálisan emelkedtek, a források pedig korlátozottakká váltak. Az egészséges növénynövekedés mégis a stabil terméshozam és a biztonságos élelmiszertermelés alapja. Ugyanakkor a környezetvédelem a mai mezőgazdaság egyik kiemelt feladatává vált.

DA talajvízszennyezés és a szerves trágyákkal történő helyi túltrágyázás veszélye miatt a legújabb európai szabályozások, előírások és irányelvek új szabványokat határoztak meg, és csökkentették a megengedett összetevők számát.

KVERNELAND PUDAMA RENDSZER MEGOLDÁS

A PUDAMA-val a műtrágya mennyisége és lehelyezése célzott pontossággal kerül kijuttatásra. A tápanyag oda kerül, ahol a növény gyökérzete képe elérni, és csak annyi, amennyire szükség van. 

Így elkerülhető a veszteség, a kimosódás, és a műtrágya alapanyagok előállítása is csökkenthető.

Röviden, a PUDAMA növeli az ásványi starter műtrágya felhasználásának hatékonyságát a kukoricában– így a 100%-os terméshozam megtartása mellett legalább 25%-os starter műtrágya-megtakarítás érhető el.

A PUDAMA rendszert az Optima TFprofi precíziós vetőgép SX nagysebességű vetőmag kijuttatású vetőkocsijaiba építették be.

Jellemzők

Kverneland PUDAMA rendszer megoldás

A műtrágyázás biztosítja a növény tápanyagellátását, de a túltrágyázás gyakran nemkívánatos hatással van a környezetre és a talaj ökoszisztémájára.

Hogyan lehet megtartani az egyensúlyt?

A hagyományos sorba történő kijuttatás során a növények közé is folyamatos műtrágyasáv kerül, ahol a gyökerek nem képesek elérni azt. Ez az a műtrágyamennyiség, amelyet egyszerűen elpazarolnak a gazdálkodók.

Kverneland PUDAMA

A PUDAMA-val a műtrágya mennyisége és lehelyezése célzott pontossággal kerül kijuttatásra. A tápanyag oda kerül, ahol a növény gyökérzete képes elérni, és csak annyi, amennyire szükség van. A nagy sebességű vetőmag-kijuttatással szinkronban minden egyes vetőmag szem alá műtrágya kerül, a vetés során. Minden vetőmag szem rendelkezésére áll egy műtrágyafolt, amelyet a növények képesek teljesen mértékben felvenni. Így elkerülhető a veszteség, a kimosódás, és a műtrágya alapanyagok előállítása is csökkenthető. Röviden, a PUDAMA növeli az ásványi starter műtrágya felhasználásának hatékonyságát a kukoricában– így a 100%-os terméshozam megtartása mellett legalább 25%-os starter
műtrágya-megtakarítás érhető el.

A PUDAMA-t a Kverneland Group Soest GmbH fejlesztette ki az elmúlt években a kölni TH Kölni Építőipari és Mezőgazdasági Géptechnológiai Intézettel együttműködve. Tájékoztatásul e tanulmányok eredményeit itt közöltük angol és német nyelven. További teszteket és kísérleteket végeztek különböző körülmények között Európa-szerte.

AZ EREDMÉNYEK

A PUDAMA rendszer a starter műtrágya mennyiségének legalább 25%-os csökkentését biztosítja a folyamatos műtrágyakijuttatáshoz képest – a 100%-os hozam megtartása mellett.
Az olyan technológiával, mint a Kverneland Optima TFprofi SX PUDAMA precíziós vetőgép, a gazdálkodók sokat spórolhatnak a műtrágya, a szállítás, és a munkaköltségek csökkentésével egyaránt.

Például, ha egy 300 ha kukoricával rendelkező gazda hagyományos módon 150 kg/ha DAP 18-46-ot használ fel, akkor a PUDAMA rendszerrel 37,5 kg/ha műtrágyát takaríthat meg. Ez 7.875 €/ha* megtakarítást jelenthet a 300 hektárra vetítve.

PUDAMA tereppróbák Európa-szerte 2023-ban

„A PUDAMA növeli az ásványi indítóműtrágya használatának hatékonyságát a kukoricában, így 100%-os termést tart fenn, miközben legalább 25%-os indítóműtrágyát takarít meg.”

Ez a jelentős tudományos állítás Kverneland hároméves tanulmányának és doktori disszertációjának az eredménye a Kölni Alkalmazott Tudományegyetemmel együttműködve, és ezt széleskörű terepi kísérletek követték Európa-szerte.

Miután a PUDAMA rendszert beépítették az Optima SX nagysebességű sorba, a Kverneland kiterjesztette működési körét, és PUDAMA kampányt indított hat európai országban, 30 különböző helyszínen, hogy bebizonyítsa a PUDAMA technológia gyakorlati jelentőségét a gazdálkodók körében. helyi viszonyokat. Különböző intézeteket, egyetemeket, agronómusokat és gazdálkodókat vontak be a kísérletek gyakorlati nyomon követésére különböző körülmények között.

A teszttáblák valós kockázatoknak voltak kitéve: így néhány kísérlet kudarcot vallott, mert a madarak felszedték a magokat, vagy vízhiány miatt nyáron néhány kelet-európai országban, ahol két kísérleti helyen 150 l/m2 alatt volt a víz. A fennmaradó kísérletek eredményei azonban meggyőzőek és megerősítették a tudományos eredményeket.

Az eredmények meggyőzőek és megerősítik a tudományos eredményeket

A 75%-os PUDAMA parcellák termése szinte minden kísérletben közel azonos vagy még magasabb volt, mint a hagyományos folyamatos műtrágyázásnál.

„PUDAMA – 100%-os hozam, miközben legalább 25%-os starterműtrágyát takarít meg.”

Nemzetközi díjak a PUDAMA-nak

A PUDAMA jelentős innovációnak számít.

IAGRE Környezetvédelmi Díj 2024

A LAMMA Show-n, amelyre 2024 januárjában került sor Birminghamben, az Egyesült Királyságban, a Kverneland csapata megkapta az IAgrE környezetvédelmi díjat a PUDAMA rendszerért. A bírák láthatták, hogy a kukoricavetés során célzott műtrágya kijuttatása hogyan csökkenti a túlzott műtrágya környezetre gyakorolt negatív hatását, így aranyérmet kaptak a környezetvédelmi innovációért.

SOMMET DOR MACHINERY DÍJ 2023

A PUDAMA 2023-ban ismét fontos díjat nyert Franciaországban, a „Sommet d’or” díjat a Sommet de l’Élevage-en, amely a dél-franciaországi Clermont-Ferrand tejtermelő gazdaságainak szentelt fontos kiállítás. A PUDAMA díjat a „Munkagépek” kategóriában kapta.

3 INNOVSPACE AWARDS 2023

A Kverneland PUDAMA innováció 3 Innov’Space díjat nyert a bretagne-i SPACE szakkiállításon (Franciaország): egy INEL D’Or, egy Innov’Space 2 csillagos díjat és egy külön 3 csillagos díjat a zsűri különdíjáért. A zsűri 50 iparági szakértőből, gazdálkodóból és újságíróból áll, függetlenek a SPACE szervezettől. Kiválasztja azokat a termékeket, berendezéseket vagy szolgáltatásokat, amelyek jelentős innovációt jelentenek a mezőgazdaságban.

INNOVÁCIÓS DíJ ATH 2022

A Kverneland PUDAMA technológia 2022-ben megnyerte a Bronzen Sikkel díjat Hollandia legnagyobb mezőgazdasági vásárán, az Agrotechniek Hollandon. A szakmai zsűri 49 különböző márka pályamű közül választotta ki a 3 legértékesebb és legjellegzetesebb innovációt. Ez a díj elismeri a PUDAMA rendkívül innovatív jellegét, és megerősíti az ágazat érdeklődését és bizalmát e technológia iránt.

NRW EFFICIENCY AWARD 2021

A PUDAMA precíziós légvetőgép elnyerte a North Rhine-Westphalia Efficiency Award 2021 termékkategóriájának fődíját. A díjjal a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban kifejlesztett innovatív termékeket és szolgáltatásokat díjazzák. A nyeréshez a terméknek olyan kulcsfontosságú hatékonysági tényezőket kell bemutatnia, mint az erőforrás-takarékos termékfejlesztés, a környezetbarát gyártás, a termék élettartama alatti környezeti hatások csökkentése és az újrahasznosíthatóság.

Precíziós gazdálkodás

A nélkülözhetetlen kiegészítő IsoMatch GEOCONTROL-hoz.

Az IsoMatch Global 3 GPS antenna, DGPS pontossággal, amely teszi lehetővé a műholdas navigációt a hely-specifikus szakaszvezérléshez, a differenciált kijuttatáshoz és a táblán végzett munka dokumentálásához. GPS-antennarendszer DGPS pontossággal (30-50 cm) a lehető legjobb pontosság érdekében. 

SMART

Manuális vezérlést, automata szakaszvezérlést, és differenciált kijuttatást tesz lehetővé az IsoMatch GEOCONTROL-lal együtt 

EFFICIENT

DGPS pontosság további költségek nélkül

EASY

Könnyen felszerelhető tartókonzolt tartalmaz

Fejlett hardver és szoftver funkciói révén, az IsoMatch Tellus PRO optimális megoldást kínál a többfunkciós vezérlőrendszer számára a traktoron belül.

Az IsoMatch Tellus PRO csatlakoztatható az összes ISOBUS-os géphez és használni tudjuk vele az összes precíziós gazdálkodáshoz szükséges alkalmazást. Ez a terminál mindazt kínálja, amire egy gazdálkodónak szüksége van ahhoz, hogy a munkagépéből és a növényeiből kihozza a maximumot, úgy hogy emellett még a növényvédőszert, műtrágyát és vetőmag költségeinken is spórolni tudjon, az automata szakaszvezérlést és változó dózisú kijuttatást használva. Az egyedi két képernyős kijelző segítségével a gazdálkodónak meg van az a lehetősége, hogy egy időben két munkagépet tudjon felügyelni és/vagy irányítani. 

Dolgozzon könnyedén. Irányítottan.

Az IsoMatch Tellus GO + a könnyű gépkezelés és a hatékony gazdálkodás érdekében készül. A gazdálkodók pontosan úgy irányíthatják a munkagépet, ahogyan ők szeretnék. A gép egyszerűen beállítható a 7 colos érintőképernyőn található funkciógombok segítségével. llletve a nyomógombokkal és a forgatható kapcsolóval optimálisan vezérelheti munkagépét menet közben is. Egy munkagép irányítása még soha nem volt ilyen egyszerű.

Talán ez lehet az Ön első lépése a precíziós gazdálkodás felé

Az új IsoMatch Tellus GO+ megkönnyíti az ISOBUS gépek vezérlését a traktor fülkéjéből. IsoMatch GEOCONTROL lehetővé teszi a magasabb hozamok elérését, az alacsonyabb költségeket, és a problémamentesebb munkát. Ez a licenszkulcs két részből áll, Szakaszvezérlés és Differenciált Kijuttatás, amelyek megvásárolhatók az IsoMatch Shop-on keresztül. Mostantól megvásárolhatja azokat a speciális funkciókat, amelyekre szüksége van.

Manuális vezérléskor tökéletes haladást biztosít.

Az IsoMatch InLine egy fénysor, amely megkönnyíti a manuális vezérlést. Ez a tökéletes segédeszköz az Ön által kívánt A-B vonal eléréséhez. A látómezőben van elhelyezve, így könnyen látható az eltérés az A-B vonaltól és megmutatja a helyes kormányzási irányt. Az IsoMatch InLine kijelzi a szakaszolás állapotát, ezáltal sokkal kényelmesebben alkalmazható. A LED-ek fényereje éjszakai üzemmódban történő használathoz is alkalmasak.

SMART   

Az A-B vonal távolsága összhangban van a LED kijelzővel és a numerikus kijelzővel

EFFICIENT 

Manuális vezérlés IsoMatch GEOCONTROL-lal összhangban

EASY 

Kijelzi a szakaszolás állapotát

A nélkülözhetetlen kiegészítő IsoMatch GEOCONTROL-hoz.

Az IsoMatch Global 3 GPS antenna, DGPS pontossággal, amely teszi lehetővé a műholdas navigációt a hely-specifikus szakaszvezérléshez, a differenciált kijuttatáshoz és a táblán végzett munka dokumentálásához. GPS-antennarendszer DGPS pontossággal (30-50 cm) a lehető legjobb pontosság érdekében. 

SMART

Manuális vezérlést, automata szakaszvezérlést, és differenciált kijuttatást tesz lehetővé az IsoMatch GEOCONTROL-lal együtt 

EFFICIENT

DGPS pontosság további költségek nélkül

EASY

Könnyen felszerelhető tartókonzolt tartalmaz

Az IsoMatch GEOCONTROL, egy fejlett precíziós gazdálkodási alkalmazás az IsoMatch Tellus PRO és IsoMatch Tellus GO+ rendszerén belül, mely segít az összes ISOBUS-kompatibilis Kverneland gép vezérlésében. Az intelligens, hatékony és egyszerű gazdálkodáshoz.

A gazdálkodásban rejlő lehetőségek teljes kihasználása vállalkozása növekedését és fejlesztését jelenti. Ha van tennivaló, akkor az optimális beállításra és megoldásokra van szüksége ahhoz, hogy a lehető leghatékonyabban működjön. Az IsoMatch GEOCONTROL, egy fejlett precíziós gazdálkodási alkalmazás az IsoMatch Tellus PRO és IsoMatch Tellus GO+ egységeken belül, segít az összes ISOBUS-kompatibilis gép vezérlésében. GPS vevővel kombinálva kielégíti a jövő igényeit a könnyű, okos és hatékony gazdálkodás terén!

Az IsoMatch GEOCONTROL biztosítja

Szakaszvezérlés (SC):
A munkagép szakaszok automatikus be- és kikapcsolása a fordulókon, a határokon és a már fedett területeken az átfedés minimalizálása érdekében. Mostantól akár 24 szakaszt is vezérelhet az IsoMatch Tellus GO+ segítségével, vagy 110 szakaszt az IsoMatch Tellus PRO segítségével.

Differenciált kijuttatás (VR):

Automatikusan beállítja a munkagép kijuttatási mennyiségét a szántóföldi előírásból származó bemenet alapján. Mostantól 24 különböző sebességet lehet egyszerre vezérelni.

Dokumentáció:

Elmenti az összes működési feladatadatot és tereptérképet, hogy USB-n keresztül cserélhető legyen a gazdaságirányítási információs rendszerekkel.

Kézi vezérlés:

Javasolt vezetési pozíció vezetővonalak segítségével a szántóföldön és a fordulóban.

Intelligens határrögzítés:

a munkaszélességtől független, munkaeszköz korrigálása nélkül is.
Határzsugorítás: hozzon létre új belső határvonalakat a forduló kívánt szélességének beállításával. A kézi útmutatás minden művelethez nem elektromos vagy nem ISOBUS eszközöket is tartalmaz.

Szakaszvezérlés (SC)

A Szakaszvezérlés gondoskodik arról, hogy a munkagép szakaszai automatikusan be- és kikapcsoljanak. Ezzel elkerülhető a nem kívánt átfedés és a táblahatáron kívüli működés.

• Zárja le a szakaszokat, ha korábban fedett területeken halad át

• Ha a táblahatáron kívül halad, zárja le a szakaszokat

• Ha hátrafelé halad, zárja le a szakaszokat

• Fordulóvezérlés

• Kézi felülírási lehetőség

Változó sebesség (VR)

A Változó Dózis automatikusan beállítja a gép sebességét a Változó Dózis térképek alapján. Lehetővé teszi például a magvak, a műtrágya és a vegyszerek mennyiségének változtatását.

• Helyspecifikus arány továbbítása feladatról gépre

• Rögzítse az alkalmazott mennyiséget gépről feladatra

Több vezetővonal

Mostantól több Vezetővonal is hozzáadható, mezőnként legfeljebb 20 irányvonallal. Bármelyik kívánt irányelvet hozzárendelhet, kiválaszthat vagy törölhet. Ez a funkció nagyobb rugalmasságot biztosít a terepen végzett munka során.

IsoMatch GEOCONTROL – Az előnyök

Könnyű és kényelmes kezelés, mivel nem kell manuálisan be- és kikapcsolni a szakaszokat, vagy módosítani a kijuttatási mennyiséget. 100%-ban a terepen való vezetésre koncentrálhat.
A hatékonyabb munkavégzés és az átfedések elkerülése 5-10%-os műtrágyaköltség-megtakarítást eredményez. Jobb termesztési feltételek és megnövekedett hozam.
• Szakaszvezérlés – Maximum 24 szekciót vezérelhet IsoMatch Tellus GO+ segítségével vagy 110 szekciót IsoMatch Tellus PRO segítségével
• Differenciált kijuttatás – Mindig a szükséges műtrágya, vegyszer vagy vetőmag pontos mennyiségét használja
• Kézi vezetés – Maradjon a terepen a vezetővonalakon belül
• Jelentések – az IsoMatch FarmCentre segítségével távolról is letöltheti a jelentéseket

A GEOSEED növeli a soros növények hozamát és biztosítja a maximális hatékonyságot. A magokat tökéletesen egy vonalban és egymáshoz viszonyítva gyémánt alakzatban helyezi le.

GEOSEED kétféle koncepciót is ajánl:

GEOSEED 1 Szintje a vetőgép munkaszélességét szinkronizálja. Biztosítja a vetőmagok pontos lehelyezését mind párhuzamos mind háromszögletű alakzatban (vagy gyémánt alakzatban): pozitív hatással van a tápanyagok, a víz és a nap hatékonyabb hasznosítására. Csökkenti a szél és a víz által okozott eróziót.

GEOSEED 2 Szintje az egész táblát szinkronizálja. Ez a sorközműveléshez szükséges, továbbá az egész vetés irányához. GEOSEED az egyetlen rendszer a világon, ami mellett a gyomok mechanikus ellenőrzése is lehetséges! 

IsoMatch Grip egy ISOBUS-os kiegészítő eszköz teljes mértékben felhasználóbarát kialakítással rendelkezik. Ergonomikus kialakítású és összesen 44 feladat térképezhető le gombjaira, a hozzárendelések és a vezérlés teljeskörű szabadságot biztosít, egyedülálló a mai piaci kínálatban. Teljeskörű vezérlés gombnyomásra, ez a egyszerű kiegészítő segédeszköz a könnyű munkagép vezérléshez és a hatékony gazdálkodáshoz készült. A feladatokat munkagépenként menti, így még jobban alkalmazkodik az Ön igényeihez.  

Az IsoMatch Eye egy opcióként rendelhető kamera az IsoMatch termékek kínálatában.

Az IsoMatch Eye egy kamera, amely a kifinomult, két képernyős IsoMatch Tellus PRO vagy az egyképernyős Isomatch Tellus GO + monitorral való együttes működésre lett kifejlesztve. Az IsoMatch Eye átváltható elölnézetből hátsó nézetbe is.

Ez teljes mértékű ellenőrzést és áttekintést biztosít a teljes gép kezeléséhez éjjel-nappal, melyet a beépített LED-ek biztosítanak. Ez növeli a biztonságot pl. tolatásnál vagy akadályok kikerülésekor.

SMART
Kapcsolhatja hátulnézetből elölnézetre

EFFICIENT
Jobban irányítható és átlátható feladatok

EASY
Kamerába épített LED fénysor a valódi éjszakai látáshoz

IsoMatch MultiEye egy segédeszköz ahhoz, hogy több kamerát kapcsolhasson az IsoMatch Univerzális Terminálokhoz.

Az IsoMatch MultiEye segítségével megsokszorozhatja az IsoMatch Tellus PRO vagy Tellus GO+ Univerzális Terminálhoz csatlakoztatott kamerák számát. Kapcsolgathat a kamerák között anélkül, hogy szükség legyen újabb képernyőre a traktor fülkéjében. Az IsoMatch MultiEye teljeskörű ellenőrzést biztosít, és az egész gép működésére rálátást kaphatunk, minden oldalról illetve nappal és éjjel. Éjjellátó integrált LED-ekkel szerelten növeli a biztonságot irányváltáskor vagy akadályok miatt manőverezéskor. 

SMART
Csatlakoztasson akár négy IsoMatch Eye kamerát és könnyedén váltogathat közöttük a távvezérlő dobozzal, amely alaptartozék

EFFICIENT
Teljeskörű ellenőrzést biztosít, és az egész gép működésére rálátást kaphatunk

EASY
Éjjellátó integrált LED-ekkel szerelten növeli a biztonságot irányváltáskor vagy akadályok miatt manőverezéskor

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.